fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Na Veleučilištu Lavoslava Ružičke pokreće se studijski program informatike

Dekan vukovarskog Veleučilišta Lavoslava Ružičke Željko Sudarić i dekan Tehničkog veleučilišta u Zagrebu Goran Malčić potpisali su danas sporazum o pokretanju studijskog programa informatike na vukovarskom Veleučilištu koji bi, ukoliko se sve stvari poslože, mogao zaživjeti iduće akademske godine.

To je naša želja međutim, sve ovisi o Ministarstvu znanosti i obrazovanja”, kazao je dekan Željko Sudarić.

Pojasnio je kako je sa Tehničkim veleučilištem u Zagrebu ugovor potpisan jer u ovom trenutku Veleučiliše Lavoslava Ružičke nema potrebnih kadrova za studij informatike.

“Uz ovaj studij nama je u planu i studij primaljstva koji pokrećemo sa vukovarskom bolnicom i Hrvatskom komorom primalja. Nama je želja da Vukovar postane studentski grad s oko 1.000 do 1.500 studenata koji će gradu Vukovaru donijeti nekakvu dodatnu vrijednost”, kazao je Sudarić.

Po riječima dekana Tehničkog veleučilišta u Zagrebu Gorana Malčića, to je Veleučilište najveće veleučilište u Hrvatskoj koji izvodi studij u polju inženjerske odnosno tehničke struke, a sa vukovarskim Veleučilištem spojio ih je Dražen Čović, predsjednik Uprave Fine koja u ovom trenutku stipendira 60 studenata nudeći im nakon završetka studija i posao u nekom od svojih razvojnih centara.

“U Fini će svi budući studenti imati mogućnost obavljanja stručne prakse i raditi na jednom od 150 Fininih servisa, moći će biti angažirati i putem studentskog servisa te u konačnici i dobiti posao u jednoj ovakvoj kompaniji koja zapošljava oko 300 inžinjera”, kazao je Čović.

Izvor: Press032.com