fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Nadomak Zagreba možete unajmiti bor, a kasnije će se posaditi nazad u zemlju!

Božić samo što nije došao, a ludnica za potragom borova se nastavlja. Pogotovo ako želite biti više eko i tražite način kako, imamo rješenje za vas – unajmite bor!

Nedavno smo se oduševili pričom iz Londona o tvrtki koja nudi uslugu iznajmljivanja božićnih drvca koja se nakon blagdana vraćaju nazad u zemlju. Taman kada smo pomislili kako bi bilo dobro da tako nešto postoji kod nas, pronašli smo nekoliko tvrtki koje nude upravo to!

Obiteljsko gospodarstvo Pokupec bavi se uzgojem božićnih drvca

Obitelj Pokupec se u počecima bavila klasičnom ratarskom proizvodnjom na rascjepkanim zemljištima zaprešićkog kraja, da bi krajem 80-tih bile posađene prve sadnice božićnih drvca, a 1990. i prva veća plantaža. Danas se gospodarstvo prostire na više od 30 hektara zemlje na području Zaprešića i okolice. Kada smo ih pitali kakav je interes za najam borova, govore kako upiti stižu svakodnevno kako preko društvenih mreža tako i telefonski. Svake godine sve veći interes je za božićna drvca u tegli iz različitih razloga. Neki žele “spasiti“ drvce ponovnom presadnjom u plantaže, neki uzimaju u tegli iz razloga što u svojim domovima nemaju mjesta za velika drvca, neki jer je drvce u tegli gotovo nemoguće srušiti od strane male djece ili kućnih ljubimaca, a neki iz čistog razloga što je drvce prekrasno i simpatično te nešto drugačije od onoga na što smo svi naviknuli.

Svi zainteresirani za ovakvo drvce mogu doći na njihovo glavno prodajno mjesto u Pojatnu (pored Zaprešića) na adresi Matije Gupca 58, gdje se nudi zaista veliki izbor božićnih drvca u tegli. Nakon što blagdani prođu, kupci ako ne žele posadit drvce u svoj vrt ili dvorište, mogu ga vratiti njima u Pojatno gdje će ga oni presaditi nazad u plantaže odakle je i iskopan. Ako ne stignete otići sami do lokacije, obitelj Pokupec vrši i dostavu unutar 10-15 km od Pojatna, a dalje dostave se naplaćuju dodatnih 40 kn. No znajte da ako odete u Pojatno, tamo će vas čekati i adventska kućica gdje možete, nakon što nabavite svoje drvce, besplatno uživati u kuhanom vinu i kolačima.

Osim brojnih ostalih (City Center One East i West, West Gate, King Cross, Emmezeta Jankomir, Naselje Sjever Zaprešić i Tržnica Zaprešić), ove godine imaju novo prodajno mjesto u Zagrebu, ono kod Arene Centar gdje ćete ih moći pronaći od 17. prosinca. Cijene će se kretati između 100 i 350 kuna, ovisno o visini i vrsti božićnog drvca.

Osim obitelji Pokupec, tu su i Borovi Crnković čije borove možete unajmiti za razne događaje i objekte te Rent-a-plant koji osim borova, nude najam i raznog drugog bilja za događanja. Pišite nam ako znate za još nekoga tko nudi ovakvu uslugu!

Izvor: Green.hr