fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Najljepšim Adventom uz more, uz 20 kilometara lampica i Orašar, kreće priprema za turističku sezonu

U tijeku su završne pripreme za početak Najljepšeg Adventa uz more koji nam, uz bajkovito osvijetljene parkove i šetnice,  od 28. studenog do 2. siječnja, nudi Opatija. Završne je radove obišao gradonačelnik Ivo Dujmiću pratnji Suzi Petričić, direktorice TZ grada Opatija.

Raskošnom božićnom dekoracijom koja je prošle godine pretvorila Park sv. Jakova u omiljenu pozadinu za blagdanske fotografije, ove je godine obogaćen i Park Angiolina te Slatina, tržnica, Ljetna pozornica, Volosko i glavna prometnica. Posebno atraktivna, u parku Angiolina, bit će postavljena izložba krinolina i klasičnih haljina koje evociraju bogatu povijest Opatije, izrađenih isključivo od prirodnih materijala, grana lovora, crnogorice i palmi, specifičnih za opatijsko podneblje. Kao vrhunac adventskog doživljaja, svakoga vikenda u predvečerje park Angiolina postat će svjetlosno – glazbena pozornica na otvorenom. Uz zvukove jednog od najljepših djela klasične baletne umjetnosti, baletne bajke Orašar, ali i drugih klasika, Opatija će svjetlosnom simfonijom svoje posjetitelje provesti kroz božićni svijet raskoši, šarenila, veselja i mašte, tvrde iz TZ-a.

-U pripremi Adventa djelatnici opatijske Turističke zajednice i Parkova odradili su izuzetan posao, što se vidi i po brojkama –postavljeno je oko 20 kilometara lampica, nekoliko većih svjetlosnih instalacija, oko 10.000 dekorativnih elemenata i niz drugih sadržaja. Izuzetno sam zadovoljan i zahvaljujem svima uključenima u ovaj veliki posao. Ujedno, direktorica Petričić i ja slažemo se da u narednim godinama ovu prelijepu priču treba dodatno širiti, već danas uočili smo mnoge nove mogućnosti, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić.

-Na kraju ove izazovne i teške godine svima nam treba malo veselja, opuštanja u lijepoj atmosferi, malo blagdanske čarolije da nam skrene misli s problema kojima su bili obilježeni prethodni mjeseci. Opatija će i ove godine dobiti Najljepši Advent uz more, naravno, u skladu s epidemiološkim uvjetima i maksimalnom pozornošću posvećenoj sigurnosti i zdravlju posjetitelja. Želimo da se, kao i ranijih godina, naš grad nađe na brojnim fotografijama na društvenim mrežama i pozitivnim pričama u medijima diljem svijeta. Ovime kreće i naša promotivna kampanja za sljedeću turističku godinu. Uspjeli smo u svojem naumu da prekrasnu sliku iz Parka sv. Jakova, koja je prošle godine oduševila sve koji su je doživjeli, ove godine proširimo. Zahvaljujem tvrtki LRH na sponzorstvu, Parkovima i Šumariji Opatija na suradnji te svim djelatnicama TZ grada Opatija koji su više od mjesec dana neumorno radili na izradi i postavljanju dekoracija- poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić. Najljepši Advent uz more počinje u subotu 28. studenoga.  u 18,00 sati paljenjem prve adventske svijeće, poručili su iz Grada.