fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Najveća startup i investicijska konferencija u Hrvatskoj

Dva dana konferencije donosi predavanja, panele i govore najvećih stručnjaka startup industrije, priliku za networking te uvid u najnovije trendove na tržištu.

Još nas nekoliko dana dijeli od najveće europske konferencije poslovnih anđela – EBAN Winter University 2016 koja će se održati u Zagrebu. U organizaciji Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) i suorganizaciji Grada Zagreba, EBAN Winter University 2016 održat će se 29. i 30. studenog u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a predstavlja središnje mjesto okupljanja za sve poduzetnike, investitore, poslovne anđele i startup entuzijaste iz svih dijelova Europe i svijeta.

Dva dana konferencije donosi predavanja, panele i govore najvećih stručnjaka startup industrije, priliku za networking te uvid u najnovije trendove na tržištu. Tako će se u Zagrebu okupiti velika imena, poput Bruce Dickinsona, frontmena Iron Maidena i poduzetnika; Candace Johnson, predsjednice EBAN-a i jedne od 50 najmoćnijih žena u Europi; Johanna Hansmann, najboljeg europskog early stage investitora,Tom Tylera, voditelji korporativnog i investicijskog odjela Bloomberga; Toma Yoritake, direktora tvrtke Cisco ili Petera Cowleya, poslovnog anđela godine u Velikoj Britaniji.

U sklopu konferencije održat će se i startup natjecanje Zagreb Connect koje će prijavljenim timovima omogućiti vidljivost na globalnoj razini i dijeljenje bogatih nagrada iz nagradnog fonda čija vrijednost prelazi 100 tisuća eura, a polovica od toga odnosi se na novčane nagrade. Uz to, najbolji među najboljima mogu osvojiti i nagrade poput puta u Tel Aviv i upoznavanje s lokalnom startup scenom te put u Silicijsku dolinu. Nastavno na snagu same koferencije i fond nagrade EBAN Winter University, ove godine se na Zagreb Connect prijavilo čak 150 timova iz cijele Europe. Među njima su odabrani finalisti koji dolaze iz 7 zemalja – Hrvatske, Slovenije, Danske, Velike Britanije, Irske, Bosne i Hercegovine te daleke Jamajke, a ono što posebno veseli jest činjenica kako se među finalistima nalazi 11 timova iz Hrvatske.

Posebnu snagu konferenciji pružaju ovogodišnji sponzori. Osobito se to odnosi na generalnog sponzora VIPnet, čije uključivanje u ovaj project je odličan pokazatelje kako se i u Hrvatskoj prepoznaje značajnost razvoja startup ekosustava. Vipnet tako kroz suradnju s CRANE-om i Gradom Zagrebom nastavlja biti podrška inovacijama i poduzetnicima. Uz VIPnet, posebno mjesto zauzima tvrtka SAAB te mnogi drugi koji su svojim angažmanom poduprijeli ovo događanje, čija organizacija bi mogla značiti veliki preokret u načinu kako se promišlja i podupire razvoj domaćeg gospodarstva.

Zahvaljujući sudjelovanju partnera, poput agencije HAMAG BICRO te Izraelske ambasade, konferencija dodatno širi izvan granica Europe. Izraelska ambasada na konferenciju dovodi i tri visoko rangirana govornika koji će se aktivno uključiti u program konferencije te mentoriranje finalista Zagreb Connecta. Zahvaljujući njima, na konferenciji ćemo imati priliku upoznati izumitelja USB sticka Dova Morana, kao i Avi Marcel Kasztana, osnivača platforme Sixgill, te Yoava Z. Chelouchea, iz Aviv Venture Capital.

S obzirom na snagu konferencije i imena koje dolaze, nemojte dopustiti da ta dva dana ne pohodite dvoranu Lisinski. Rezervirajte svoju kartu, postanite dio najveće konferencije poslovnih anđela u Europi te svjedočite jednoj boljoj i pozitivnijoj slici Hrvatske.