fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Nevidljive rute – tiha aukcija i izložba fotografija

Pozivamo vas na sudjelovanje u donatorskoj kampanji „NEVIDLJIVE RUTE“ koju povodom obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica zajednički organiziraju: Udruga Breza Osijek, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Osijek, Volonterski centar Osijek, Udruga Pobjede Osijek, Udruga Plantaža Osijek, Udruga Slama Osijek i Grad Osijek – Upravni odjel za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo.
Ovim putem pokrećemo tihu aukciju fotografija koja će trajati od 12.06. – 17.06. Fotografije koje nudimo na aukciji doniraju Centar za mir Osijek i 4 nagrađivana slovenska fotografa: Ciril Jazbec, Matic Zorman, Boštjan Pucelj i Matej Povše. Fotografije su nastale za vrijeme migrantskog vala 2015 godine. Fotografi su htjeli pokazati ključne povijesne trenutke dolaska izbjeglica u njihovu zemlju i pokušaja (su)života s lokalnim stanovništvom. Povše i Zorman priključili su se izbjeglicama i ostajali s njima dan i noć. Jazbec je fotografirao lokalno stanovništvo koje živi na područjima kojima izbjeglice prolaze, dok je Pucelj istraživao i proučavao te prostore nakon što ih izbjeglice napuste.
Svih 27 fotografija možete pogledati u katalogu koji se nalazi na ovom linku: https://drive.google.com/file/d/1FcGjGFeAxf4M1d8wrD_GVbhkE1C6C6Cj/view
Dobivena sredstva prikupljena na ovaj način donirati će se kampanji organizacije Are you syrious? za pomoć izbjegličkim kućanstvima u Hrvatskoj u riziku od beskućništva zbog pandemije COVID-19 i potresa u Zagrebu. Sredstva će se preusmjeriti za pokrivanje troškova za stanarinu ili osnovne prehrambene i higijenske potrepštine za kućanstva osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita. U pitanju su djeca i odrasli koji nakon dugotrajnog i teškog putovanja iz bliskoistočnih zemalja posljednjih godina grade svoj život iznova u Hrvatskoj. Oni uče hrvatski jezik, pohađaju odgojno-obrazovne ustanove, doprinose hrvatskom gospodarstvu i nastoje se integrirati u hrvatsko društvo.
Ukoliko želite podržati ovu kampanju i sudjelovati u tihoj aukciji potrebno je do 17.06. ispuniti licitacijski obrazac koji se nalazi na ovom LINKU: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdt84D30sySo-lE7mTgKyYjLKttYBPnpfeysaLGCOdA7wX3xw/viewform?usp=sf_link
Dobitnike fotografija objavit ćemo na centralnom događaju obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica 18.06. (četvrtak) u 18:00 sati koji će se održati u Galeriji Udruge Slama (Kamila Firingera 3) gdje ćemo izložiti i sve fotografije koje smo ponudili na aukciji.
Pokažite solidarnost, sudjelujte u aukciji i pomognite onima kojima je vaša pomoć potrebna!
PRAVILA AUKCIJE:
1. Ponuđene fotografije nalaze se na ovom LINKU: https://drive.google.com/file/d/1FcGjGFeAxf4M1d8wrD_GVbhkE1C6C6Cj/view
2. Nakon što odaberete fotografiju za koju želite dati svoju ponudu, ispunite licitacijski obrazac koji se nalazi na ovom LINKU:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdt84D30sySo-lE7mTgKyYjLKttYBPnpfeysaLGCOdA7wX3xw/viewform?usp=sf_link
3. Rok za ispunjavanje licitacijskog obrasca je 17.06.2020.
4. Organizacijski odbor će nakon zatvaranja aukcije napraviti popis svih pristiglih ponuda. Ukoliko za pojedinu fotografiju bude pristiglo dvije ili više istih ponuda, prednost će imati ponuda koja je ranije pristigla.
5. Centar za mir – Osijek u ime organizacijskog odbora će kontaktirati sve dobitnike radi sklapanja ugovora o donaciji. Ugovorom o donaciji uredit će se prava i obveze donatora i primatelja donacije.
Organizatori kampanje:
Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek
Udruga Breza
Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Osijek
Volonterski centar Osijek
Udruga Pobjede Osijek
Udruga Plantaža Osijek
Udruga Slama
Grad Osijek – Upravni odjel za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo

Više o samom događaju pogledajte klikom ovdje.