fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Nijemce oduševile slavonskobrodske fotelje u kravljoj koži

Prvenstvena svrha njihova posjeta bilo je stjecanje dojma o tome kako radi jedna hrvatska tvrtka i koliko je ona tehnološki opremljena, osviještena i odgovorna

Ponudu male brodske drvnoprerađivačke tvrtke Mobilar sa svojim je suradnicima razgledao Michael Otto, vlasnik Otto grupe i jedan od najvećih kupaca njihovih proizvoda iz Njemačke. Po opsegu internetske prodaje, ova moćna multinacionalna kompanija drži visoko drugo mjesto, odmah iza Amazona, a njezin je vlasnik treći najbogatiji čovjek u Europi i jedan od 50 najbogatijih u svijetu. Nijemce su zanimali detalji proizvodnih ciklusa, razina organiziranosti i unapređenje suradnje s Mobilarom, ali isto tako i cjelovito okruženje hrvatskih proizvođača namještaja. – Dolazak gostiju iz Njemačke za nas je vrlo značajan u pogledu sigurnosti i dugoročnosti rada.

Upoznali smo ga s novim tehnologijama rada koje upravo uvodimo te planiranim proširenjem kapaciteta, odnosno izgradnjom nove hale od dvije tisuće četvornih metara u drugoj polovini svibnja – rekao nam je vlasnik Mobilara Mijo Mitrić. Njemačka grupacija na putu je da postane najveći kupac Mobilarovih proizvoda. Trenutno kupuju namještaj u vrijednosti milijun i pol eura, pretežito blagovaonički, za koji su se Brođani specijalizirali.

Međutim, prvenstvena svrha njihova posjeta bilo je stjecanje dojma o tome kako radi jedna hrvatska tvrtka i koliko je ona tehnološki opremljena, osviještena i odgovorna. Ugodno su ih iznenadili visokokvalitetni proizvodi iz Slavonskog Broda, osobito najsuvremenija tehnologija prerade kože kompjuterskim planiranjem, optimiziranjem i rezanjem, koja im je predstavljena putem kratke izložbe.

– Većina tvrtki u Hrvatskoj namještaj radi u štofu i umjetnim materijalima, ali nitko se osim nas nije odlučio na prirodnu kožu. Michaela Otta posebno su zanimale naše fotelje u kravljoj koži s dlakama, pa smo mu objasnili poseban postupak krojenja kojim se to radi. Bio je oduševljen njihovom urednošću i ljepotom – dodaje Mitrić. Čak 90 posto proizvodnje Mobilar izvozi u Austriju, Njemačku, Francusku i Belgiju, a ukupan godišnji prihod kreće se oko 22 milijuna kuna.

Suradnjom s Otto grupom dobit će još bolji pristup tržištu koje se proteže na četiri kontinenta i uključuje više od 40 zemalja.

Izvor: www.vecernji.hr