fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Njemački turist zagrebačkoj obitelji stradaloj u potresu poklonio svoje ljetovanje

Kako je, kao i svake godine, termin za smještaj u kampu rezervirao i uplatio puno ranije, nakon odluke o odustajanju, umjesto uobičajenog traženja povrata novca ili prebacivanja rezervacije, vjerni je njemački turist odlučio nepoznatom nekom, tko si to ne može priuštiti, pokloniti svoje ljetovanje.

Među mnoštvom gostiju koje ni godina kao što je ova nije uspjela odvojiti od toliko iščekivanog ljetovanja, u baljanskom kampu Mon Perin od narednog ponedjeljka tjedan dana će odmarati i četiri zagrebačke obitelji. Radi se o zagrebačkim obiteljima koje su u nedavnom potresu, koji je pogodio hrvatsku metropolu, ostale bez krova nad glavom i za koje ova godina nažalost nije donijela puno toga dobroga vrijednog pamćenja. No, dovoljna je jedna dobra ideja i namjera, te pozitivna sinergija da se i takvoj turobnoj priči doda bar poneka svjetlija nota.

Pozitivna ideja doputovala je prije nekoliko dana do Bala. I to iz Njemačke, a rodila se u glavi dugogodišnjeg posjetitelja kampa. Zbog situacije s koronavirusom on i njegova obitelj ove su godine odlučili preskočiti ljetovanje. U Bale će se vratiti naredno ljeto. Kako je, kao i svake godine, termin za smještaj u kampu rezervirao i uplatio puno ranije, nakon odluke o odustajanju, umjesto uobičajenog traženja povrata novca ili prebacivanja rezervacije, vjerni je njemački turist odlučio nepoznatom nekom, tko si to ne može priuštiti, pokloniti svoje ljetovanje! Kontaktirao je kamp i voditeljicu Anelu Dizdar kojoj se njegova ideja jako svidjela i ponukala je da pokrene inicijativu da na dobro djelo svojeg stalnog gosta i Mon Perin odgovori dobrim djelom. Zamišljeno, ostvareno! Kako Glas Istre doznaje od inicijatorice ove priče, na jedan poklonjen termin, Mon Perin je dodao još svoja tri!

Nakon toga, putem zagrebačkog Crvenog križa, Anela Dizdar došla je do kontakata obitelji koje su bile među najpogođenijima posljedicama potresa. Inicijativa je prihvaćena i tako će se četiri zagrebačke obitelji, od narednog ponedjeljka, bar nakratko odmoriti od svakodnevnih problema, uz sunce i more, u jednom od najljepših istarskih kampova. A u kampu će ih, prema zadnjim informacijama, dočekati prava ljetna atmosfera s obzirom da je u proteklih desetak dana popunjen značajan broj slobodnih kapaciteta. U proteklom tjednu zabilježen je najveći broj novih rezervacija i dolazaka, a nakon što je još do prije desetak dana popunjenost kampa bila između 20 i 30 posto, ovaj vikend će kamp Mon Perin dočekati s 80 posto popunjenih kapaciteta.

Izvor: Poslovni.hr