fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Nova aplikacija Gigley na zanimljiv način vam olakšava život

Mladi hrvatski poduzetnik Ivan Rendulić je napravio aplikaciju za pametene uređaje nazvanu ”Gigley” koja omogućava korisnicima da pronađu osobu za obavljanje svakodnevnih zadataka

Koliko bi vam brzo trebalo da odete na trgovinu aplikacija na vašem pametnom uređaju kada bi vam rekli da postoji aplikacija zvana Gigley u kojoj možete zaraditi na tuđoj lijenosti?

Brz i moderan život mnogima ne ostavlja mnogo vremena da obave svakodnevne zadatke poput odlaska u trgovinu, košenja trave ili pranja auta. Zahvaljujući mladom poduzetniku Ivanu Renduliću koji je osmislio aplikaciju za pametne uređaja nazvanu Gigley više se ne morate brinuti oko toga jeste li obavili sve svoje zadatke.

Način na koji funkcionira aplikacija vrlo je jednostavan. Korisnik koji ima neki zadatak koji treba napraviti objavljuje zadatak u aplikaciju. Taj se zadatak stavlja kao novi Gig, te korisnik podešava kada treba obaviti zadatak i koliko misli platiti za obavljeni posao. Aplikacija stavlja zahtjev u sustav i svi gigleri koji su u blizini dobivaju notifikaciju. Pregledom zadatka korisnika potencijalni izvršitelj zadatka šalje svoju ponudu za koliko je on ili ona novca spreman izvršiti zadatak.
Korisnik koji je postavio zadatak odabire i potvrđuje korisnika kojem dodjeljuje obavljanje zadatka, te uplaćuje depozit kako bi osoba koja je spremna to obaviti bila sigurna da će novac dobiti.

Uplaćivanje novca izvršava se preko kartice i sigurno je kao i na Ebayu ili Uberu, te nema straha od krađe podataka. Iako je aplikacija dostupna od prošlog četvrtka, aplikaciju je skinulo gotovo tisuću korisnika.

Mladi poduzetnik Ivan Rendulić završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva, gdje je prvo išao na opći smjera gdje se susreo s osnovama programiranja. Nakon završenog općeg smjera upisao je elektroenergetiku, a stečeno znanje puno mu je pomoglo u organizaciji poslovanja, dok mu je stečeno znanje iz osnova programiranja omogućilo poznavanje programerskog koda.
Kako kaže Ivan, programiranje može biti zabavno jer svaku ideju može pretvoriti u proizvod.

Ivan je na ideju za aplikaciju došao prošle godine kada je trebao pokositi travu. Prilikom košenja razmišljao je kako bi bilo dobro da postoji aplikacija kojom može nekome platiti da umjesto njega obavi zadatak. Istraživajući tržište Ivan je zaključio da aplikacija poput Gigleyja ne postoji na tržištu u Hrvatskoj niti u Europi.

Za mladog poduzetnika dobar je onaj poduzetnik koji je uporan, ponekad tvrdoglav, ima razumijevanja, emocionalno je inteligentan i spreman je na rizik, kaže Ivan, a njemu je najveća podrška u poduzetničkom pothvatu bio njegov otac i uža obitelj. Oni su financijski pomogli zajedno s Ivanovim vlastitim sredstvima.

Ivan se iskreno nada da će nova Vlada promijeniti zakon i učiniti nešto po ovome pitanju jer to bi bilo od velike pomoći sadašnjim i budućim mladim poduzetnicima.

Mladi poduzetnik vjeruje da aplikacija može uspjeti na velikom tržištu kao što su Sjedinjene Američke Države, a kada priča o budućnosti aplikacije Ivan ističe da bi osim Zagreba aplikaciju htio proširiti i na ostale dijelove Hrvatske, a zatim ide pohod na europsko tržište.

Izvor:24sata.hr