fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Nova Googlova aplikacija vaše stare fotografije pretvara u digitalne

Koristeći kameru vašeg smartphonea, aplikacija će skenirati papirnatu fotografiju, detektirat će rubove, ukloniti odsjaj, zakrenuti i rotirati ako treba i svašta nešto.

Googleova najnovija foto aplikacija za Android i iOS zove se Google PhotoScan, a mogla bi vam se jako svidjeti. Ne zato što je besplatna, već zato što s lakoćom vaše prastare fotke skenira i pretvara u digitalne.

Ako baš niste rođeni jučer, sigurno po kući, u ladicama i kutijama od cipela imate hrpu starih fotografija. Te bi fotke bilo lijepo organizirati i spasiti prije no što požute u nepovrat ili ih glodavci probave. Tu bi vam novi PhotoScan od Googlea mogao biti od velike koristi.

Koristeći kameru vašeg smartphonea, aplikacija će skenirati papirnatu fotografiju, detektirat će rubove, ukloniti odsjaj, zakrenuti i rotirati ako treba i svašta nešto. Potom će novonastalu digitalnu uspomenu pohraniti i na Google Photos ‘oblak’ kako je nikad više ne biste izgubili.

Kako fotografirana fotografija ne bi izgledala kao fotografirana fotografija, Google PhotoScan okine nekoliko snimaka fotografije pa ih kombinira u jednu bez odsjaja i rubova, piše smartphonehrvatska.

Google PhotoScan za Android pronađite OVDJE, a za iPhone i ekipu OVDJE.

Izvor: Poslovni.hr