fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Od siječnja stižu ‘Cro kartice’, radnici će moći dobiti do 2500 kuna za putovanja po Hrvatskoj

Četvrtim krugom porezne reforme ministra financija Zdravka Marića napokon je službeno potvrđeno da će dugo najavljivana Cro kartica napokon zaživjeti, i to od 1. siječnja sljedeće godine, kad bi na snagu trebale stupiti i ostale porezne novosti, piše u utorak Jutarnji list.

Potvrdio je to za Jutarnji list i ministar turizma Gari Cappelli, najavivši kako će poslodavci od siječnja sljedeće godine radnicima moći u obliku posebnog vaučera ‘uplatiti’ maksimalno 2500 kuna, namijenjenih za potrošnju isključivo unutar zemlje te u periodima izvan glavne sezone.

‘Tako je, Cro kartica, koja će se s kompletnom poreznom reformom nalaziti na javnom savjetovanju, trebala bi krenuti od siječnja, a nama je to posebno drago jer je njena namjena poticati potrošnju u razdobljima izvan sezone, između listopada i travnja, kao i poticati potrošnju na kontinentu, iako iz nje neće biti isključena ni ponuda na obali’, najavio je ministar Cappelli.

A ona će funkcionirati na sljedeći način: poslodavci će zaposlenicima na godišnjoj razini, na ime božićnice, regresa, nagrada i ostalih naknada, moći isplatiti maksimalno 7500 kuna neoporezivo po radniku, a porezna reforma sad će omogućiti da se najviše 2500 kuna od tog iznosa radnicima, na ime nagrade, može isplatiti putem Cro kartice.

Kako ne bi bilo zabune, Cappelli je pojasnio da Cro kartica u stvarnosti uopće neće biti u obliku plastificirane kartice, već će cijela stvar biti riješena najvjerojatnije u obliku papirnatog vaučera, dokumenta koji će svaki zaposlenik moći isprintati putem osobnog korisničkog računa, a potom ga koristiti u poslovnim subjektima diljem zemlje.

Konkretnije, vaučer neće biti moguće koristiti u svim poslovnim subjektima, već isključivo onima koji budu uključeni u ovaj program, a zbog čega će, vrlo vjerojatno, na vratima imati posebne oznake kako bi građani mogli znati gdje je sve dostupan ovaj način plaćanja.

Izvor: Tportal.hr