fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Ožujsko prikupilo 650.000 kuna za zakonom zaštićene životinje

U kampanji za ‘Zaštićene zakonom’, koja je pokrenuta u lipnju, prikupljeno je 650.000 kuna za zakonom zaštićene životinje, odnosno risa, vuka, dupina i bjeloglavog supa

Tijekom kampanje Ožujsko za svaku kupljenu limenku, koja je za ovu akciju bila i posebno dizajnirana, izdvaja 0,5 kuna udrugama koje brinu o ove četiri ugrožene životinjske vrste.

Prikupljena sredstva donirat će se zagrebačkom Zoološkom vrtu, Udruzi BIOM, Javnoj ustanovi Priroda te Institutu za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet.

Zoološki vrt Zagreb uredit će nove nastambe za vukove, udruga BIOM nabavit će 30 fotozamki, kao i alat za DNK analizu s ciljem doprinosa saznanjima o risu na područjima gdje se do sada nije istraživao. Dok će javna ustanova Priroda sredstva utrošiti na kupnju automobila koji će se, između ostalog, olakšati hranjenje supova na Cresu, a Institut Plavi svijet renovirat će stan za istraživače dupina na Velom Lošinju.

‘Sretni smo što su naši potrošači prepoznali i podržali želju da pomognemo zaštićenim životinjama koje žive u Hrvatskoj. Mi smo zemlja s velikim prirodnim bogatstvom koju trebamo svi zajedno očuvati. Osim naših potrošača u akciju su se uključili i zaposlenici Zagrebačke pivovare koji preko našeg Kluba volontera Pivovarci nizom volonterskih akcija pomažu udrugama koje skrbe za navedene životinje’, direktor marketinga i izvrsnosti brendova Zagrebačke pivovare istaknuo je Ivan Šuvar.

Važnost pomoći zakonom zaštićenim životinjskim vrstama prepoznale su i brojne slavne osobe, među njima i hrvatski nogometni reprezentativci Domagoj Vida, Andrej Kramarić i Dominik Livaković, kao i kapetan KK Cibona Marin Rozić te nezaobilazni Žujini ambasadori Goran Navojec, Rene Bitorajac i Goran Bogdan.