fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Osijek za Uskrs ove godine ostvario čak 21 posto više noćenja nego rekordne 2019.!

Stotinu domaćih i inozemnih izlagača iz Slovačke, Slovenije, Mađarske i Srbije potvrđuju kako su Salori i Motomobil sajmovi prerasli u najveću i najznačajniju priredbu lovnog, ribolovnog i kontinentalnog turizma u Hrvatskoj – poručio je u petak gradonačelnik Osijeka Ivan Radić na otvorenju 17. Sajma lova, ribolova i turizma SALORI te 24. Motomobil sajma automobila, motora i prateće industrije…

– Koliko su važne sve manifestacije koje organiziramo svjedoče i najnovije turističke brojke. Ove godine Grad Osijek imao je rekordan Uskrs. Ostvareno je 21 posto više noćenja nego rekordne 2019. godine – dodao je gradonačelnik Radić, ocijenivši kako će izgradnjom Gospodarskog centra ovi sajmovi još rasti, a s njima i turističke brojke i gospodarski trendovi.

Sajmove je na Pampasu svečano otvorila ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, koja je tom prigodom istaknula da je Slavonija bogata prirodnim ljepotama i da je ovo pravo mjesto za takav specijalizirani sajam.

– Lov i ribolov povezani su s razvojem kontinentalnog turizma. Na nama je da nastavimo razvijati takva događanja te raditi na privlačenju izvora financiranja putem EU sredstava, kako bi razvijali lov, ribolov i turizam kao zajedničku ponudu – rekla je ministrica Tramišak.

Ministrica se također osvrnula na izgradnju Gospodarskog centra i novog sajamskog prostora u čijem financiranju sudjeluju Vlada RH, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek. Vjeruje da će se u novom sajamskom prostoru moći ponuditi jedan novi specijalizirani sadržaj – gastronomski sajam, koji će sigurno doprinijeti većem broju turističkih posjeta.

Izlagače i goste pozdravili su i zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić, saborski zastupnik Goran Ivanović, direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović, te predsjednik Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza Vladimir Sever i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Zlatko Stolnik.

Sajmovi se do nedjelje odvijaju na 2000m² zatvorenog i 3000m² otvorenog izložbenog prostora, a posjetitelji mogu pogledati štandove s temom lova i ribolova, turizma, nautike i automobilske industrije.

Na sajmu se mogu kušati i najbolji „fiš paprikaš“, čobanac i kotlovina tradicionalno pripremljeni kod najboljih majstora pripreme hrane u prirodi, uz vina kontinentalnog porijekla i autohtone slavonske proizvode.

Sajam obiluje i stručnim predavanjima te edukacijama, natjecanjima, prezentacijama i degustacijama. Radno vrijeme je od 10 do 19 sati, a ulaz i parking su besplatni.

Organizator je Osječki sajam d.o.o. uz organizacijsku pomoć Hrvatskog lovačkog saveza, Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza i HŠRS Osječko-baranjske županije. Predstavljanje turističkih mogućnosti regije, autohtonog gastro i etnosadržaja, odvija se u suradnji s TZ Grada Osijeka. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvima Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

(Grad Osijek)