fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

U Osijeku održan trening Načela uspjeha u poslovnom okruženju“

Nakon Zagreba, u okviru PUMA programa u Osijeku je 17. listopada 2016. godine u prostorijama HUP-a Reg. ureda Osijek održan trening s praktičnom primjenom – „NAČELA USPJEHA U POSLOVNOM OKRUŽENJU“.

Treninzi su novost u Hrvatskoj i temelje se na Canfield metodologiji.
Predavanje je održala Iva Belé, a pobudilo je veliki interes poslodavaca – članova HUP-a kojima je tema vrlo primjenjiva. U današnje vrijeme male razlike u kvaliteti usluge čine prevagu na tržištu. Kvalitetna i motivirana radna snaga predstavlja najveći resurs u takvom okruženju. Danas stručna znanja predstavljaju bazu bez koje se ne može, no sve je veća potreba za razvijanjem „soft skillsa“, vještina upravljanja ljudima oko sebe i samim sobom. Upravo te vještine razlikuju iznimno uspješne tvrtke od onih prosječnih i direktno utječu na profit.

Razlozi koje najbolji zaposlenici navode su nepoznavanje vizije i šire slike, nedostatak suosjećanja nadređenih, nezadovoljenje intrinzičnih motiva, nemogućnost napredovanja i nedostatak zabave i zadovoljstva. Postoje načela uspjeha korisna i radnicima i upravljačkoj strukturi, o kojima je bio riječi na treningu. Treneri rukovoditelje ohrabruju za formuliranje vizije i potiču prenošenje vizije zaposlenicima, oslobađanje zatrpanosti nevažnim kako bi se fokusirali na važno, dakle na ljude, te pokazivanje kako misli izravno utječu na tijelo i kako mislima utječemo jedni na druge. Radnike treba motivirati na preuzimanje odgovornosti, te naučiti načela uspjeha poput discipline, ustrajnosti i proaktivnosti. Na treninzima se, među ostalim, uči kako potaknuti na zajedništvo među odjelima u tvrtkama.

Ovaj traženi trening od strane članova, održan je u okviru PUMA programa kojeg HUP Regionalni ured Osijek provodi već više od dvanaest godina, uz sufinanciranje Osječko-baranjske županije.

Izvor: Hup.hr