fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Osječanin prodao kuću i odlučio spavati sa svojim psima u automobilu

Osječki putopisac Hrvoje Jurić odlučio je prodati kuću i promijeniti svoj život tako što će spavati u autu i obilaziti razna zanimljiva mjesta koja oduzimaju dah. Hrvoje je odnedavno postao nomad tj. putuje od mjesta do mjesta i fotografira razne zanimljivosti iz prirode:

“Vidio sam što se događa ljudima koji postanu nomadi, prodaju sve i jednostavno žive na cesti. Ne mogu reći da je to ono što sam htio za sebe, ali s vremenom je moj život otišao u tom smjeru.” Njegova “kuća” sastoji se od narančastih metalnih zidova njegovog automobila, a spavaća soba mu je na krovu, o prodaji svoje obiteljske kuće kaže: “Kuća treba vlasnika koji će se brinuti o njoj i živjeti u njoj, što ja i moj čopor to nismo. K tome, trenutno imam dogovorenog posla do kraja iduće godine i neće nas gotovo nikako biti doma, što znači da bi kuća prije ili kasnije počela propadati.”

Čopor o kojem govori sastoji se od par koji ga prati gdje god ide, Ena i Max, četveronožni čupavci njegov su život u potpunosti promijenili. “Iako je naša svaka šetnja slična, ja se svaki puta zamislim koliko bi nam život bio prazniji i drugačiji da nismo sreli Maxa i da njih dvoje nisu zajedno.”, rekao je Hrvoje. Zanimljivo je i da je Hrvoje Guinnessov rekorder jer je u 133 dana na električnom biciklu obišao cijeli svijet i tako srušio Guinnessov rekord.

Vozio je i po 300 kilometara dnevno, po hladnoći i snijegu, a ljeti i po teškim vrućinama. Njegova “kuća” sastoji se od: “Imam prijenosni tuš, kuhalo i bateriju koju punim u vožnji ili putem solarnog panela, imamo šator na krovu auta i tu ćemo većinu vremena spavati.” Obitelji prijatelji dali su mu potpunu podršku, a upravo njima je ovaj odabir života objasnio s odlaskom na bauštelu gdje je prije radio, naravno ovo nije za stalno već se planira i vratiti u jednom trenutku: “Naravno da je ovo jedan veliki korak u životu i velika promjena, ali ne odlazimo mi za stalno.

Kad-tad ćemo se vratiti.” Isprva hobi, Hrvoju je fotografija postala način zarade, a iako je potpuno samouk, njegov su talent zapazili i neki od najpoznatijih fotografa u svijetu, ali i popularni National Geographic.

“Ima još puno toga za naučiti, ali ono što me veseli je to da u potpunosti uživam u ovom poslu kojeg, istini za volju ne mogu nazvati poslom. Više je kao hobi koji mi donosi zaradu”, skromno je dodao. Plan mu je pripremiti se za Norvešku, a pripreme će odraditi ove zime u Gorskom kotaru:

“Trenutno se debljam i kako god znam moram dobiti još minimalno sedam kilograma kako bih mogao realizirati taj projekt.”

Preuzeto s: https://osijeknews.hr/osjecanin-prodao-kucu-i-odlucio-spavati-u-automobilu/

Foto: Facebook.hr