fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Ova hrvatska tvrtka radi superukusni čips od jabuke, a mi znamo gdje ga pronaći

Dvojica kolega s fakulteta kojima je sinula ideja o zdravom snacku zaslužni su što danas na policama trgovina SPAR i INTERSPAR možemo naći čips od jabuke koji proizvodi domaća tvrtka simpatičnog naziva – Zdrava navika. “Ideja o čipsu od jabuke javila nam se 2008., kada smo završavali studij agronomije. Željeli smo napraviti nešto svoje. Vidjeli smo da na tržištu nedostaje takav čips i to je bio naš prvi proizvod”, priča direktor Zdrave navike Hrvoje Bartolić.

Domaći proizvod
Sirovina je sto posto hrvatska, rade s dva najveća dobavljača jabuke i proizvođača u Hrvatskoj – tvrtkama Moslavina voće i Fragaria. “Hrvatskih jabuka ima dovoljno za naše potrebe. Najbolje sorte za čips su zlatni delišes i jonagold”, ističe Hrvoje.
“Trenutno nas je sedam zaposlenih, a za sebe volimo reći da smo mala tvrtka koju krase sjajna atmosfera i odlični međuljudski odnosi. Gotovo smo poput obitelji. Živimo za ovu tvrtku i naše proizvode i to je njezin najbolji dio”, poručuje.

Pristup cijelom tržištu
Prije više od desetljeća počela je i njihova suradnja sa SPAR-om. “Zahvaljujući tome, naši proizvodi distribuiraju se diljem Hrvatske. Osim financijskih rezultata koje smo mogli postići jedino suradnjom s tako velikim trgovačkim lancem, partnerstvo sa SPAR-om nam je donijelo i značajan doprinos s marketinške strane, posebno govorimo li o prepoznatljivosti proizvoda i prisutnosti na tržištu. Gledajte to ovako: dobili smo priliku da praktički cijelo hrvatsko tržište upoznamo s našim proizvodom”, dodaje.

Kako nastaje čips od jabuke?
Jednostavnim procesom u pogonu u Svetoj Nedelji. Jabuke, naime, nakon zaprimanja idu na pranje, potom se režu na ploške i slažu na police. Slijedi sušenje u komornoj sušari, odnosno dehidratoru, a sljedeći se dan, nakon hlađenja, i pakiraju.
“Imamo, definitivno, najbolji čips od jabuke u Hrvatskoj. Rekao bih da je možda i najbolji u ovom dijelu Europe. Riječ je o zdravoj grickalici koja je sto posto prirodna, bez dodanih šećera, aditiva, bojila i E-brojeva, napravljenoj od sirovina hrvatskog porijekla, te je bez glutena i dio je niše vegan friendly proizvoda”, otkriva Hrvoje.

 

Uz ovaj čips od domaćih, hrvatskih jabuka koji je dostupan pod vlastitom markom VITAL, police SPAR supermarketa i INTERSPAR hipermarketa prepune su domaćih proizvoda. Velik je udio hrvatskih dobavljača u ukupnom prehrambenom asortimanu SPAR-a, što pokazuje koliko je kompanija posvećena hrvatskoj kvaliteti, domaćoj proizvodnji i razvoju lokalnog gospodarstva. Kampanjom “Da, domaće je!” SPAR kontinuirano okuplja proizvođače iz cijele Hrvatske i pomaže im plasirati svoje proizvode diljem zemlje i na inozemnim tržištima na kojima posluje.

 

Izvor: Spar.hr
Foto: Pixabay