fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Ovogodišnji pobjednik Techcruncha osmislio e-tuš

Nizozemci razvili tuš koji štedi 90 posto vode, pročiščava je, te spaja surfanje, mirise i glazbu.

Uz uobičajene elektroničke aparate koji nose prefiks “e”, nizozemski startup Hamwells predstavio je jedan novi, pomalo neočekivani e-aparat koji su jednostavno nazvali E-shower, odnosno e-tuš. Osnovna funkcija novog tuša je u činjenici da zahvaljujući sustavu interne reciklaže smanjuje potrošnu vode do 90 posto. E-shower također ima svoju mobilnu aplikaciju i ekran putem kojeg će plasirati sadržaje svojem korisniku zbog čega i nosi prefiks “e”.

Nizozemski proizvođač navodi da će prva aplikacija koja će postati dostupna za E-shower biti ona za vremensku prognozu, a zatim slijede i druge mogućnosti poput praćenja vijesti i gledanja Youtubea. Kompanija navodi da će na osnovnu verziju tuša, čija će maloprodajna cijena biti oko 2890 eura ponuditi i dodatke.

Tako će kupci moći zatražiti veći volumen vode prilikom tuširanja, zatim jači pritisak vode koji uspoređuju s raznim vrstama slapova, zatim 3D zvučnike za slušanje glazbe po izboru te mogućnost ugradnje aroma. Osim e-tuša, koji je uknjižio prvih sto kupaca, uspješno ide i Sabolu, čija je mobilna aplikacija Photomath u najnovijoj verziji dobila mogućnost prepoznavanja rukom pisanih zadataka. Usto, Photomath je premašio 36 milijuna korisnika.

Izvor: Poslovni.hr