fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Pablo i promocija pozitivne energije u režiji Jana Bolića

Zahvalnost, mogućnost izbora, sadašnji trenutak, akcija umjesto samosažaljenja, slobodna odluka nezavisna od očekivanja drugih, vrijeme kao najvažnija valuta današnjice te sigurna luka i podrška najdražih – sve životno važne lekcije koje je psiholog Sandro Kraljević prepoznao u knjizi „Život koji želiš živjeti“ demonstrirao je Jan Bolić na promociji u Rijeci na Trgu Riječke rezolucije.

Prvi riječki susret s publikom nakon izolacije zbog epidemije Jan Bolić organizirao je na otvorenom, u hladovini starog riječkog trga koji je štitio od vrućine zadnjeg dana u lipnju. Izbor lokacije bio je i sretan i dobro promišljen – što kod Jana uvijek ide jedno s drugim – jer su institucije na Trgu velikodušno pružile dragocjenu organizacijsku podršku, a Jan je pokazao duhovitost, vedrinu i pravi redateljski smisao za dobar show. Zamislio je veselu, šarenu promociju uz kolače, kavu i vino, s mnogo iznenađenja, detalja i spontanosti, tako da je impresionirao svoje goste i samom idejom i realizacijom iznad svih očekivanja!

Stol za govornike i stolice za publiku, pult i utičnicu za struju ispred svog ulaza iznijela je Visoka poslovna škola PAR. Sa suprotne strane trga, iz Dominikanskog samostana i Crkve sv. Jeronima, pater Ivan Dominik Iličić donio je prijenosni zvučnik i montirao dva mikrofona. Gospođa Ranka Pačić iz OPG-a Pačić donijela je golemu košaru s breskvama i marelicama za goste i njome dekorirala stol. Nescafe je poslao dvije hostese, promo pult i kavu 3u1 i 2u1. Slastičarnica Cacao isporučila je dvije goleme kutije kremastih muffina s Janovim porukama, a vinarija Kozlović crno i bijelo vino i čaše… Kad su gosti počeli pristizati s darovima – ručnim radovima, cvijećem i bombonima – iz susjedne zgrade spustili su se i novinari Kanala RI, čija je redakcija također na Trgu.

U priličnoj gužvi koja je nastala na Trgu Riječke rezolucije, bila je još jedna zvijezda događaja – Pablo. Kako je doznao za Pabla te zašto je odlučio pozvati ga na promociju svoje knjige, Jan Bolić zacijelo će napisati u jednom od svojih sljedećih blogova. Dotad, ostaju nasmijane fotke s veselim šeširima i okvirima naočala, koje su s oduševljenjem snimali prisutni kako bi ih dijelili na svojim društvenim mrežama. Pablo by Flick Factory je, naime, putujuća foto-kabina, kombi okićen u hipi stilu, koji inspirira na fotografiranje i zabavu, a njegov je šarm bio točka na i Janove promocije pozitivne energije i dobre volje.

O Janovoj ispovjednoj i inspirativnoj knjizi „Život koji želiš živjeti“ govorili su Bruno Šimleša, koji je zbog Jana stigao iz Zagreba, i Marija Mažar, glavna urednica portala Stilueta. Bruno Šimleša dugo poznaje Jana i podržavao je njegova nastojanja da se izbori za lijek protiv spinalne atrofije, a otkada Jan uzima lijek, podržava ga, kako je rekao, kao prijatelja, kolegu i kao konkurenciju! Šimleša je istaknuo Janovu mudrost, upornost i karakter. Jan drži do svojih vrijednosti i uvjerenja i bio bi inspirativan i da nema takvu zdravstvenu situaciju, siguran je Bruno Šimleša. Marija Mažar naglasila je zahvalnost kojom Jan u svojoj knjizi aktivira publiku i poručuje koliko je važno davati i darivati.

Davanje je misija medija, rekla je Marija Mažar i poveznica je zajednice, složio se Bruno Šimleša i dodao da je Jan najbolji primjer da svatko može dati nešto što će drugoga razveseliti i uljepšati mu život. Jan davanje demonstrira svojim pisanjem i susretima s publikom na kojima se u interakcijama stvara i emitira pozitivna energija.„Bolest ne gledam kao ograničenje. Nisam usredotočen na bolest. Nisam nikad dopustio da mi ti nedostatci na mojem tijelu budu prepreka. Ja ih i ne gledam kao nedostatke, jer sam rođen s ovom bolešću, i to je tako trebalo biti. U životu je sve moguće! Ako nešto želiš i uporan si, možeš postići nezamislive stvari.“ – čitao je Damir Selimović iz knjige „Život koji želiš živjeti“ Janove riječi kojima je inspirirao sve prisutne: „Nemoj odustati od svojih snova. To je kao da odustaješ od života. Tvoj život vrijedi i ti zaslužuješ živjeti život koji želiš! Zaslužuješ otkriti vlastitu svrhu života i činiti ovaj svijet boljim mjestom.“

Susret u Rijeci Jan je iskoristio kako bi zahvalio za nadahnuće i ohrabrenje svim prisutnima i svojim najdražima – jer bez njihove podrške ostvarenje vlastitih potencijala bilo nemoguće većini nas, samo što nismo svi toga svjesni kao Jan. Janova mama Marisstellla Bolić na kraju je zahvalila tvrtkama koje su sudjelovale na promociji i podržale Janovu ideju davanja i pozitivne energije.
A zatim je Pablo preuzeo show…

Sandra Pocrnić Mlakar