fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Pas pratio hitnu pomoć i čekao gotovo tjedan dana ispred bolnice

“Dogged” je riječ koja znači tvrdoglavo uporan, a što se tiče predanosti, nema predanijeg psa od pahuljastog bijelog pooha po imenu Boncuk koji je gotovo čitav tjedan strpljivo čekao pred vratima bolnice da joj “gazda” dođe kući.

Kad je Boncukov vlasnik Cemal Şentürk otišao na liječenje u turski grad Trabzon, odlučni je pas slijedio vozilo hitne pomoći u kojem se vozio do bolnice Medical Park.

Daughterentürkova kći Aynur Egeli objasnila je da dok su Boncuka (što znači “zrno”) svake večeri slali kući i stavljali u “kućni pritvor”, sutradan je trvdoglavi pas ponovno išao u bolnicu – potpuno sam.

Održavala je  tu rutinu za čitav Şentürkov boravak.

“Pas dolazi ovdje svaki dan oko 9 ujutro, čeka do večeri, a zatim odlazi. Ona nikada ne ulazi, već čeka svog vlasnika“, rekao je zaštitar bolnice Muhammet Akdeniz za tursku novinsku službu DHA .

Bolničko osoblje pomagalo je psu,  hraneći ga i dajući mu vode. Şentürk je svog odanog ljubimca ponekad mogao vidjeti ispred prozora bolničke sobe. Obradovan njezinim posjetima, mahnuo bi joj i zazvao je.

Nakon šest dana, Şentürk je otpušten. Njegov pratilac od devet godina bio je tamo i čekao ga je, mašući repom, radnost zbog njihovog ponovnog susreta.

“Boncuk se tijekom šest dana ponašao jako slatko i uspio je dobiti ljubav i naklonost cijelog osoblja”, rekao je Murat Ercan, direktor međunarodnog bolničkog centara .

“I meni je nedostajala, stalno”, rekao je suzni očiju Şentürk za DHA. [“Psi] donose radost … Oni pružaju druženje poput ljudi – i čine ljude sretnima.”

Možete naučiti psa da sjedi. Možete naučiti psa da se prevrne. Možete naučiti psa dohvatiti. Ali voljeti svoje ljude? To neki psi poput Boncuka znaju instinktivno – i svim srcem.

Video prilog o vjernom psu pogledajte klikom ovdje