fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

PBZ snižava promjenjive kamatne stope

Iz PBZ-a najavljuju da će o tom smanjenju kao i novoj visini mjesečne obveze Banka svoje klijente obavijestiti na ugovoreni način.

Privredna banka Zagreb (PBZ) objavila je u petak kako zbog usklađenja s novim vrijednostima referentnih stopa nastavlja trend smanjenja promjenjivih kamatnih stopa, koje će za kredite u otplati od početka veljače biti niže od 0,04 do 0,34 postotna boda.

Kako se navodi u priopćenju, po kreditima u otplati od 1. veljače 2017. godine primjenjivat će se niže kamatne stope na kredite s valutnom klauzulom u eurima za 0,34 postotna boda i kamatnom stopom vezanom uz Nacionalne referentne stope (NRS), odnosno za 0,04 postotna boda za kredite kod kojih je kamatna stopa vezana uz EURIBOR.

Kamatna stopa za kredite u kunama bit će niža za 0,22 postotna boda.

Iz PBZ-a najavljuju da će o tom smanjenju kao i novoj visini mjesečne obveze Banka svoje klijente obavijestiti na ugovoreni način.

“Osim po kreditima u otplati od 1. siječnja 2017. godine smanjenje parametra promjenjivosti utjecat će i na smanjenje promjenjivih kamatnih stopa po kreditima iz trenutno važeće ponude Banke”, navodi se u priopćenju.

Iz PBZ-a također, uz napomenu kako kontinuirano uvode novine u kreditiranju građana, ističu i kako su u ovoj godini novi plasmani stambenih kredita zabilježili rast od 50 posto u odnosu na prošlu godinu.

Inače, i neke su druge banke, primjerice Zagrebačka banka, OTP banka i Hrvatska poštanska banka, već izvijestile kako će početkom iduće godine smanjiti kamatne stope, a slijedom pada nacionalnih referentnih stopa