fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Pet hrvatskih tvrtki među 1000 koje ‘inspiriraju Europu’

Mlinar, Valipile, Solvis, Comping i Invest Sedlić prilike su vrijedne investiranja.

Mlinar, Valipile, Solvis, Comping i Invest Sedlić pet je hrvatskih tvrtki koje su ušle na popis Londonske burze (LSE) 1000 Companies to Inspire Europe 2018.

Njih pet imaju godišnji prihod veći od 186 milijuna eura, više od 2100 radnika i bilježe kumulativni godišnji rast prihoda od 37 posto. Popis na kojem su se našli orijentir je koji Londonska burza prezentira svojim investitorima, gdje da traže prilike za ulaganja u malom i srednjem poduzetništvu u Europi. Na tom su popisu najbrže rastuće male i srednje tvrtke u Europi.

Tvrtkama je, pak. nerijetko ulazak na ovaj popis prva legitimacija pred traženje investitora ili izlistavanje na burzi. Jyrki Katainen, potpredsjednik Europske komisije, koji je prisustvovao prezentaciji LSE-ova popisa u Bruxellesu, istaknuo je da su mala i srednja poduzeća okosnica europske ekonomije, koja solidno raste. “Zahvaljujući strukturnim reformama u državama članicama, ali i dinamičnim i inovativnim malim i srednjim poduzećima koja bilježe visoke stope rasta, zapošljavanje je doseglo nove rekordne razine, od gotovo 240 milijuna ljudi”, kaže Katainen.

Pekarski div Mlinar, peradarska tvrtka Valipile i informatički div Comping ove su godine prvi put na LSE-ovom popisu. Bjelovarska transportna tvrtka Invest Sedlić i proizvođač fotonaponskih modula Solvis iz Varaždina na popisu su već drugu godinu, kad su na njemu bili i Franck, Kraš i Bomark Pak. Još godinu prije, 2016., na njemu su bili DIV, Gradatin, Logista, Pet-Prom i Šerif Export Import.

Izvor: Poslovni.hr