Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Pleternica: Kreće novi projekt “Putujući dnevni boravak”; namijenjen je osobama starije životne dobi i vrijedan 1,5 milijun kuna

Može se reći da je projekt „Putujući dnevni boravak“ kao takav jedinstven u Hrvatskoj, a koji ima za cilj uključiti starije osobe u selima – naseljima u brojne društvene i kulturne aktivnosti.

Taj projekt vrijedan 1,5 milijuna kuna u trajanju od 24 mjeseca pridonijet će povećanju kvalitete života starijih sugrađana s područja grada Pleternice kroz koji će se u mjesnim društvenim domovina održati brojne kreativne radionice, psihosocijalna podrška, tjelesne i zdravstvene aktivnosti, zdravstvene edukacije i sl.

-Putujući dnevni boravak projekt je čiji je nositelj Grad Pleternica, a partneri Hrvatsko žensko društvo iz Pleternice, udruga Most352 iz Oriovca te udruga Ždralice iz Daruvara. Projekt je usmjeren na osobe starije životne dobi, njihovu socijalnu uključenost i unapređenje kvalitete njihovog života – ističe Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice koja je 20. ovog mjeseca potpisala ugovor o dodjeli sredstava za provedbu tog projekta.

Posebice mislimo na starije osobe u našim naseljima koje nemaju mogućnosti uključiti se u brojne društvene i kulturne aktivnosti kao što to imaju stanovnici Pleternice – dodaje gradonačelnica Jozić nastavljajući kako taj projekt, kao što mu i ime govori, donosi brojne aktivnosti koje će održavati u društvenim domovima po naseljima grada Pleternice na način da te „usluge“ dođu njima.

-Putujući dnevni boravak sa raznolikim sadržajem i aktivnostima, kreativne radionice, psihosocijalna podrška, tjelesne i zdravstvene aktivnosti, zdravstvene edukacije…. pridonijet će povećanju kvalitete života naših starijih sugrađana – zaključuje Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice naglašavajući kako će se u okviru tog projekta nabaviti kombi vozilo koje će omogućiti i povremene prijevoze starijih sugrađana kako bi im se pomoglo u njihovom svakodnevnom životu.

(pozega.eu)