fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Počela sanacija postojećeg i građenje novog obalnog zida luke Pazdehova u Dramlju, te uređenje prilazne šetnice.

Netom što je ovogodišnja vrlo uspješna turistička sezona došla svome kraju, počeli su radovi na priobalnom dijelu Dramlja, u uvali Pazdehova. Prema riječima Marija Kružića, ravnatelja Županijske lučke uprave Crikvenica, prije tri dana je počela sanacija postojećeg i građenje novog obalnog zida luke Pazdehova u Dramlju, te uređenje prilazne šetnice.

– Ovim zahvatom predviđena je izgradnja istezališta (fuzaljke) koja će služiti za razbijanje vala i sanacija postojećeg obalnog zida koji se proteže od korijena „Vele rive“ (operativna obala) prema sjeveru i završava betonskim platoom. U nastavku istoga predviđa se izgradnja novog obalnog zida s ciljem povećanja broja vezova ali i uređenja obale te sanacija cijelog derutnog pješačkog i kolnog pristupa do starog porta. U prvoj fazi radova koja je započela 26. rujna 2016. izvodi se sanacija postojećeg obalnog zida nakon čega će se krenuti s izgradnjom novog zida. Glavni projekt „Sanacije postojećeg i građenje novog obalnog zida te uređenje prilazne šetnice“ izradio je CO-IN d.o.o iz Crikvenice, a izvođač radova je obrt DSS Podvodni radovi iz Crikvenice.

Predviđeno trajanje sanacije i izgradnje je mjesec dana. Radove sufinanciraju Primorsko-goranska županija i Grad Crikvenica, a ukupna vrijednost prve faze iznosi 269.900 (PDV uključen). Drugom fazom sanirat će se i urediti obala te pješačke i kolne plohe u luci, čime će biti proširen kolni prilaz do ribarske kućice u Pazdehovi – rekao je Kružić.

Izvor: Crikva.hr