fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Podravka: Proizvodnja i distribucija redovne

Iz Podravke su u ponedjeljak za Hinu rekli da se proizvodnja i distribucija u toj prehrambenoj kompaniji odvijaju normalno te da ima dovoljno robe za podmirenje potreba na tržištu.

Proizvodni i logističko-distribucijski procesi funkcioniraju normalno te nastojimo maksimalno zadovoljiti potrebe na tržištu, s naglaskom na hrvatsko, kažu u Podravci. Ističu kako nema nikakve potrebe za bilo kakvom panikom. Ponavljaju kako raspolažu višemjesečnim zalihama gotove robe, sirovina i ambalaže.

Prehrambena industrija Podravka i farmaceutska tvrtka Belupo sigurno mogu opskrbiti Hrvatsku da ne ostane bez hrane i lijekova, kažu u Podravci.

Ranije je i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar istaknuo da Podravka i Belupo raspolažu višemjesečnim zalihama gotove robe, sirovine i ambalaže, s obzirom da su se pripremali za sezonu, također apeliravši da se ne stvaraju nepotrebne velike zalihe u kućanstvima.

Pucar je na prošlotjednom sastanku u Ministarstvu financija rekao kako smatra da se situacija s koronavirusom može iskoristiti kako bi se vidjelo kako Hrvatska može biti samodostatna u svim industrijama.