fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Podravkini kuhari pripremili menije po standardu zdravog školskog obroka

Kao glavno jelo su ponuđeni tunjevina u rajčici s penama i mediteranskim začinima, a u kontinentalnoj verziji je to bila pečena svinjetina s ječmenom kašom te povrćem.

Koprivnička prehrambena industrija Podravka je sudionicima Poslovnog uzleta Grada Zadra, koji se u petak održao u prostoru Novog kampusa Sveučilišta u Zadru, osigurala zakusku.

Kako su pojasnili Podravkini kuhari demonstratori, Zlatko Sedlanić i Mišel Tokić za ovu prigodu su odlučili pripremiti dva menija, jedan kontinentalni i jedan mediteranski, s tim da se oba temelje na standardu zdravog školskog obroka. Tako se u Zadru za predjelo mogla probati juha od buče.

Kao glavno jelo su ponuđeni tunjevina u rajčici s penama i mediteranskim začinima, a u kontinentalnoj verziji je to bila pečena svinjetina s ječmenom kašom te povrćem. “Jela bazirana na žitarici i rajčici su vrlo popularna, kako zbog njihovom pozitivnom utjecajem na zdravlje, tako i zbog činjenice da se radi o kvalitetni domaćim proizvodima po principu “od polja do stola”, kazao je kuhar Zlatko Sedlanić.

Kako je Podravka svojevremeno preuzela zadarsku tvrtku za preradu ribe Adria, prigodno se na stolu našla njihova tunjevina koja je u Zadru “došla kući”. Podravkini kuhari pojašnjavaju da je ova pripremljena hrana u Zadru došla iz njihova relativno novog projekta Food solution koja se bavi pripremanjem gotovo hrane.

Izvor: Poslovni.hr