fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Predstavljen Kongres poduzetnica jugoistočne Europe – najveće poslovno okupljanje žena u ovo dijelu kontinenta od kada postoji tržišna ekonomija

Pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Zagreb stiže više od 600 poduzetnica i poduzetnika

– Pozivam sve svoje kolege – gradonačelnike i načelnike općina u Hrvatskoj da prepoznaju značaj žena i ženskog poduzetništva. Neka mu daju potporu, ne sam deklarativnu nego i konkretnu, neka postavljaju žene na upravljačke dužnosti, neka ih ne „guraju“ iz infrastrukture vlasti i neka shvate koliki je značaj žena u javnom djelovanju – kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tijekom današnjeg predstavljanja i najave Kongresa poduzetnica jugoistočne zagrebacki-gradonacelnik-milan-bandicEurope koji će se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar Kitarović i Grada Zagreba, održati u glavnom hrvatskom gradu na Dan žena, 8. ožujka 2017. godine.

Ova manifestacija predstavlja najveće poslovno okupljanje žena u ovo dijelu kontinenta od kada postoji tržišna ekonomija, a organiziraju ga zajedno Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr i Grad Zagreb, čulo se na današnjoj konferenciji za novinare, s koje je poslana poruka da je glavni hrvatski grad bio i ostalo utočište razvoja ženskog poduzetništva.

Najavljeno je i kako će uz potporu Grada 2020. godine biti organiziran Kongres poduzetnica Europe, a Zagreb postati europska prijestolnica ženskog poduzetništva svakog nadolazećeg 08. ožujka.

Istaknuto je i kako su rijetki projekti, inicijative i organizacije koje danas prate žensko poduzetništvo, iako je upravo žensko poduzetništvo rastući fenomen hrvatskog gospodarstva i veliki zamašnjak domaćoj ekonomiji posebice nakon krize koja nas je sve gotovo zaustavila posljednjih godina. Od početka ove godine svojim osnivanjem, proaktivnim djelovanje i brojnim projektima Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzenica.hr postao je središnja institucija koju su osnovale same poduzetnice radi lakše potpore ženama na realnom tržištu i svima koje će to tek biti. A sanela-dropulic-press-konferencijaorganizacija Kongresa je korak naprijed u toj misiji, pojašnjeno je na konferenciji.

– Još su rjeđe jedinice lokalne uprave i samouprave, koje uopće uočavaju snagu ženskog poduzetništva, kao iznimnog potencijala, koji je od 9 posto udjela u hrvatskom gospodarstvu 2008. godine, danas zaposjeo 25 posto. No Zagreb, ne samo kao prvi nego još uvijek rijedak grad u RH, koji je pružio ruku suradnje ženama poduzetnicama, imao je uvijek sluha i još ga ima za naše probleme, aktivnosti, projekte, te kao rijetka jedinica lokalne samouprave uvijek pronalazi načina pomoći našim sadržajima u pravcu snaženja ženskog poduzetništva – ocijenila je Sanela Dropulić, ideja začetnica i voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, organizatora Kongresa, koji će se održati na Zagrebačkom Velesajmu – kongresni centar, a u nazočnosti više od 600 poduzetnica iz Bugarske, Rumunjske, Kosova, Albanije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

Izvor: Poduzetnica.hr; Foto:Tomislav Radnić