fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Premijer posjetio Rimac automobile: “Vidio sam vrhunsku tehnologiju i poduzetnički duh”

“Čast mi je bila upoznati se s vrhunskom tehnologijom. Nisam znao što očekivati, a gospodin Rimac me baš iznenadio.”

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković posjetio je u ponedjeljak tvrtku Rimac Automobili, a nakon susreta s osnivačem i vlasnikom Matom Rimcem poručio je da je vidio vrhunsku tehnologiju i poslovni duh koji priželjkuje za cijelu Hrvatsku.

“Gospodin Rimac baš me iznenadio. Putovao sam svijetom i vidio svakakvu tehnologiju, a ovo je čudo”, rekao je Orešković u izjavi za novinare nakon obilaska Rimčevih pogona.

Orešković je dodao kako je, uz vrhunsku tehnologiju i inovacije, osjetio i poduzetnički duh koji Hrvatskoj počesto nedostaje.

“Čestitam Rimcu. On je primjer čovjeka koji je uspio uz pomoć vizije i ljubavi”, rekao je Orešković, dodajući kako Rimčev primjer pokazuje da “1+1 mogu biti 3”.

Rimcu je poručio da ima Vladinu podršku.

Mate Rimac kazao je, pak, kako nije točno da se “u Hrvatskoj ništa ne može”, što se često može čuti.

“Imamo puno dobrih primjera koji dokazuju da se može. Mi smo jedan od njih – iz garaže do firme koja danas ima više od 150 zaposlenih, izvozi u 20 zemalja na pet kontinenata i radi za neke od najjačih imena u automobilskoj industriji”.

Rimac ističe da mu nije bio cilj nešto tražiti od Vlade nego, kako je rekao, možda pomoći privući velika imena u autoindustriji da u Hrvatskoj otvore razvojne i proizvodne pogone.

“Hrvatska je bijela točka na karti Europe, u kojoj nema puno automobilske industrije. Može se puno više i Hrvatska za to ima potencijala”, rekao je Rimac.

Po njegovom mišljenju, Hrvatska bi mogla postati centar izvrsnosti i kompetencija za nove tehnologije. “Zašto to ne bi bila baš Hrvatska? To je prilika”, rekao je Rimac.

Upitan kako Vlada može konkretno pomoći u ostvarenju tih zamisli, premijer Orešković odgovorio je da je dogovoreno sastavljanje prezentacije Hrvatske za strane investitore, koja bi im bila predstavljena kroz ‘road show’.

Rimac je dodao kako je konkretni povod današnjeg susreta s premijerom bila mogućnost dovođenja jednog njihovog industrijskog klijenta u Hrvatsku koji traži lokaciju za nove pogone.

“Nadam se da ćemo se moći dobro prezentirati, kako bismo tu firmu doveli u Hrvatsku”, zaključio je.

Izvor: www.poslovni.hr