fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Prijevoz pacijenata u beogradski “Bel Medic”

Iz Air Pannonije, zrakoplovne tvrtke iz Osijeka, priopćili su kako uspješno nastavljaju širiti svoje poslovanje diljem regije u smjeru razvoja hrvatskog zdravstvenog turizma. Jučer su, naime, u Beogradu potpisali ugovor s beogradskom općom bolnicom „Bel Medic“ za prijevoz njezinih pacijenata.
Air Pannonia je zapravo prva hrvatska zrakoplovna tvrtka koja se bavi medicinskim zrakoplovnim prijevozom. U ime tvrtke ugovor je potpisala Zrinka Vlašić.
– Naša tvrtka posjeduje sve zakonski obavezne svjetske standarde za prijevoz pacijenata odobrene od Europske agencije za zrakoplovnu sigurnost po čemu se izdvajamo od konkurencije s ovog područja. Pacijenti će se prevoziti zrakoplovima koji su opremljeni svom potrebnom medicinskom opremom, uz medicinsku pratnju visoko kvalificiranih stručnjaka, koji su posebno obučeni za ovakvu vrstu medicinskih usluga – izjavila je Vlašić.
U ime Opće bolnice „Bel Medic“ ugovor je potpisala direktorica Jasmina Knežević, koja je ovom prigodom istaknula kako ovakva suradnja omogućava njihovim pacijentima veću sigurnost kada je u pitanju njihovo zdravlje jer će u rekordno kratkom roku moći biti prevezeni do bolnice iz bilo kojeg mjesta u Europi.
Ova opća bolnica prva je privatna bolnica u Srbiji, akreditirana prema najvišim europskim standardima kvalitete, a obilježava 21 godinu postojanja. U zdravstvenom sustavu angažirano je više od 220 stalno zaposlenih i preko 400 eminentnih liječnika suradnika, među kojima su brojni sveučilišni profesori i akademici, kao i gostujući liječnici iz Sjedinjenih Američkih Država i Europe. Suradnjom s tvrtkom Air Pannonia sada su svojim klijentima osigurali dodatnu kvalitetu medicinskih usluga.
Ovo je treća bolnica s kojom je ovaj osječki zrakoplovni operator potpisao ovakav ugovor. Prvi je, prošle godine, bio sa zagrebačkom bolnicom Sveta Katarina, potom u travnju sa skopskom Specijalnom bolnicom “Filip Vtori”. Prateći tržišnu potražnju, Air Pannonia je u svoju flotu odnedavno uvela novi tip zrakoplova Cessna, kojim omogućava brži prijevoz organa za transplantaciju u suradnji s europskom organizacijom Eurotransplant. D.Kuštro

Izvor: www.glas-slavonije.hr