fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Prilika za startupove: Na „Get in the Ring“ u Split dolaze investitori i VC fondovi u potrazi za inovativnim projektima

Globalno natjecanje jedinstvenog formata „Get in the Ring“ po drugi put se održava u Splitu, zahvaljujući suradnji Grada Splita i Ekonomskog fakulteta u Splitu. Događaj će se održati 29. listopada u Hrvatskom domu Split.  Podsjećamo da su prijave za natjecanje  u tijeku i da su otvorene do 17. listopada. Ovo natjecanje idealna je prilika inovativnim startupovima da internacionaliziraju svoje poslovanje i vidljivost. Grad Split je za ovu prigodu osigurao i nagradni fond u iznosu od 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

Natjecatelji će proći kroz proces pripreme i provjere, a o pobjednicima će odlučivati međunarodni žiri čiji članovi vode ili predstavljaju investicijske tvrtke i fondove s više stotina milijuna eura spremnih za ulaganje u perspektivne startupove. Osnivači startupova će morati pokazati koliko njihov startup zaista potencijalno vrijedi. To uključuje ozbiljnost problema i inovativnost rješenja, kompetencije tima, veličinu tržišta, održivost poslovnog modela i niz drugih značajki.

Žiri će imati zadatak da kroz dva selekcijska kruga odabere najbolje i najperspektivnije kandidate koji će osigurati novčanu potporu, a najbolji među njima osigurat će i odlazak na globalno „Get in the Ring“ finale koje će se održati iduće godine. Uloga žirija nije samo procijeniti kvalitetu prijavitelja, već i da kroz razgovore 1-na-1 podijele savjete prijavljenima i usmjere ih u daljnjem radu, neovisno o ishodu selekcije.

I ove godine, uz predstavnike Grada, gostujući žiri na splitskom izdanju „Get in the Ring“ natjecanja čine iskusna i provjerena imena koja upravljaju kapitalom za ulaganje od nekoliko stotina milijuna eura.

Na „Get in the Ring 2021.“ mogu se prijaviti razvojni startup timovi sa inovativnim projektima te poslovni subjekti do 5 godina starosti. U slučaju dobivanja bespovratnih sredstava, razvojni timovi trebaju otvoriti poslovni subjekt sa sjedištem u Splitu.

U tjednu održavanja natjecanja održat će se pripreme za sve prijavljene, a provest će ih stručnjaci iz tvrtke Silicon Castles i Get in the Ring fondacije.

Svi detalji o objavljenom Natječaju; korisnici sredstava potpore, uvjeti i kriteriji za dodjelu potpore te popis dokumentacije koja se podnosi, nalaze se na mrežnim stranicama Grada Splita te na: spi.efst.hr/GITR

Stručni žiri čine:

  1. Andreas Spechtler, Silicon Castles, Austrija
  2. Noortje van Heijst, Unknown Group, Nizozemska
  3. Vedran Blagus, South Central Ventures, Hrvatska
  4. Darja Ogorodnik, Startup Wise Guys, Estonija
  5. Jan Debets, Business Angels Europe, Belgija
  6. Andrea Čordaš, Hellen`s Rock, Austrija
  7. Edward Platt, Kavedon Kapital, UK
  8. Ivana Čuljak, Invento Capital Partners, Hrvatska
  9. Pawel Bochniarz, ValueTech Seed Fund & MIT Enterprise Forum CEE, Poljska
  10.  Antonio Kuzmanić, zamjenik gradonačelnika Grada Splita