fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Pro 3X3 Tour se vraća nakon kratke pauze: Umag domaćin već ovog vikenda!

Nakon ljetne pauze, basketaši se vraćaju 3X3 Touru.

PRO 3×3 Tour, nakon odrađenih prvih 6 stanica u Dubrovniku, Šibeniku, Zadru, Vukovaru, Vinkovcima i Osijeku, te ljetne stanke, dolazi u Umag – sedmu stanicu PRO 3×3 Toura – Otvorenog prvenstva Hrvatske u 3×3 košarci!

U starom dijelu grada Umaga nalazi se prekrasni Trg slobode koji će, nakon raznih događanja ovaj put ugostiti PRO 3×3 TOUR i sve njegove učesnike. S obzirom da nam se bliži velika završnica u Amfiteatru u Puli, možemo očekivati neizvjesnu borbu svih ekipa i mnoštvo dobrih poteza na samom terenu. Sigurni smo kako ni dobre zabave pored terena neće nedostajati, tako da je Trg slobode definitivno mjesto koje ne smijete zaobići 19./20.08.2022.

Ovaj sportsko-turistički projekt koji je pokrenula Udruga PRO 3×3 i tvrtka Energy basket d.o.o. pokazao se kao pun pogodak, stoga ne čudi da su ga već na samom početku podržali Hrvatska Turistička Zajednica, Hrvatski košarkaški savez, Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska elektroprivreda, Laško i Sportklub televizija. Dvodnevni sportski događaj imat će i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve ekipe će skupljati bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na Završni turnir u sklopu ovog Toura – turnir u rimskom amfiteatru u Puli!

Za pobjednika Završnog turnira u Puli organizatori su osigurali pozivnicu za World Tour koji će se održati u Parizu u listopadu 2022.

Uz sportsko značenje, ovaj je projekt i snažna turistička promidžba Republike Hrvatske jer su lokacije odigravanja turnira uistinu spektakularne.

Tako će se nakon Umaga turniri odigrati sljedećim redom: Karlovac (26./27.08.2022.), Zagreb, (02./03.09.2022.), te Završni turnir u Puli (09./10.09.2022.)