fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Program drugog dana 52. Vinkovačkih jeseni

,Ako je jučerašnji, prvi dan 52. Vinkovačkih jeseni bio bogat događanjima, današnji, drugi dan je prebogat događanjima i priredbama pa će posjetitelji morati pažljivo proučiti termine održavanja pojedinih priredbi kako bi stigli na sve što ih zanima.

Od 10 do 23 sata u Slavonskom sokaku je Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina, od 17 do 1 sat iza ponoći na Trgu bana Šokčevića je Vinski grad.

U šatoru Vinkovačkih jeseni od 17,30 do 19,30 h je prvi dio Međužupanijske smotre dječjeg folklora na kojoj će deset dječjih folklornih skupina iz Karlovačke županije, Bjelovarsko-bilogorske, Dubrovačko neretvanske, Međimurske, Brodsko posavske, Zadarske županije, skupina iz BiH, Istarske, Splitsko dalmatinske i Vukovarsko srijemske županije izvesti osmominutni program i pokazati kako čuvaju folklornu tradiciju kraja i mjesta iz kojega dolaze.

Na istoj pozornici večeras od 19,30 do 21,30 sati je koncert Šokačka se grana vije na kojemu nastupa Ansambl Broda iz Slavonskog Broda, KUD Tena iz Đakova, HKUD Osijek 1862. Iz Osijeka i KUD Šumari iz Vinkovaca.

Današnji dan je posvećen Urbanim jesenima pa će mladi i ljubitelji urbanog arta, uživati u bogatom programu. Od 11 do 14 sati u dvorištu Tehnološkog parka održava se Graffiti jam gdje će sedam grafitera (jedan iz Županje i šestero iz Osijeka) oslikavati dvorišni zid na temu hip-hopa, od 12 do 17,20 sati ispred ulaza u Slavonski sokak je 3D Street art gdje će članovi sarajevskog Beton festa izrađivati na asfaltu 3D crteže, ali što će crteži predstavljati, zasad je tajna. Od 18 do 19,30 sati je u Slavonskom sokaku Breakdance jam, a od 20 do 22 je međunarodno breakdance natjecanje.

Junaci Star Warsa će prošetati od 18 do 19,30 sati od Sokaka do pješačke zone, a od 22 do 22,30 sati će ekipa Star Wars iz Osijeka prikazati borbu svjetlosnim mačevima. Od 22,30 do 4 iza ponoći je u šatoru Vinkovačkih jeseni 11. Elektronski party na kojemu nastupaju LaDiDa iz Češke, Livia Andrei iz Rumunjske te Sasskia i Missttres Milea iz Hrvatske.

Danas je i mnoštvo popratnih priredbi koje će također privući brojne posjetitelje.

U Galeriji fotografija Meraja, u 17 sati je otvorenje samostalne izložbe fotografije „Portreti“ autora Roberta Gojevića, u 9 sati DND Vinkovci na Pik-ovom stanu predstavljaju elementarne i društvene zabavne igre, u 10 h u Biljar klub Cibalia Vinkovci je natjecanje u biljaru, na terenu NK Hrvatski sokol u Mirkovcima je nogometni turnir juniora, na lijevoj obali Bosuta u 9 h počinje natjecanje u ribolovu, na sportskim terenima VVK su od 9 do 14 h Radničko sportske igre, a od 11 do 13 h u Pješačkoj zoni je likovna izložba 5 umjetnika „Ljepota žene“.