fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Program sedmog dana 52. Vinkovačkih jeseni, u četvrtak 14. rujna

Uz Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina što se u Slavonskom sokaku održava svakog dana 52. Vinkovačkih jeseni od 10 do 23 sata i Vinskog grada od 17 sati do sat iza ponoći na Trgu bana Šokčevića, četvrtak donosi još nekoliko događanja koji će zainteresirati Vinkovčane i njihove goste.

Od 16 sati na velikoj pozornici na Trgu bana Josipa Šokčevića je proba svečanog otvorenja 52. Vinkovačkih jeseni zainteresirani mogu pogledati kako će izgledati program otvorenja u petak. Bit će im zacijelo, zanimljiva i generalna proba svečanog otvorenja na istoj pozornici od 20 do 23,00 sata,

Od 10 do 22 sata, u dijelu Duge ulice ispred Galerije likovnih umjetnosti Slavko Kopač, je Auto show gdje će pet izlagača predstaviti svoje najnovije modele Mercedes, Suzuki, Opel, Ford, Renault i Citroen. Prigodni program započinje u 18 sati.

Od 16 do 20 sati je u šatoru Vinkovačkih jeseni je za ljubitelje automobila, motora i mirisa benzina Tuning style show, od 18 do 22 sata na pozornici u Slavonskom sokaku posjetitelje će zabavljati Orion Full Band, a na kraju dana, od 22,30 do sat iza ponoći u šatoru Vinkovačkih jeseni nastupaju četiri tenora – Đani Stipaničev, Marko Škugor, Marko Pecotić i Vladimir Garić.

Ima i nekoliko zanimljivih popratnih događanja. U Kongresnom centru hotela Slavonija, drugi je dan 7. Turističkog foruma kontinentalnog turizma „Gastronomija – turistički proizvod Hrvatske“. U Gradskom muzeju u 12 sati se otvara izložba Tradicijska glazbala Etnološkog odjela, a u 12,30 sati u istom prostoru voditeljica Etnološkog odjela, Ljubica Gligorević održat će predavanje „Šokci iz Movača-Mohača u Mađarskoj“. U Gradskoj kavani Aurelia u 18 sati će biti predstavljen novi broj enigmatskog lista „Pitalica“, a u Galeriji likovnih umjetnosti Slavko Kopač, u 19 sati je otvorenje izložbe radova zagrebačkih akademskih kipara Branka Kelčeca i Davida Kelčeca.

U Gradskom muzeju svih dana 52. Vinkovačkih jeseni od 10 do 19 sati mogu besplatno razgledati izložbu Etnologija Vinkovaca i okolice.

Izvor: Vinkovackejeseni.hr