fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Program trećeg dana 52. Vinkovačkih jeseni

I trećeg dana 52. Vinkovačkih jeseni, u nedjelju, Vinkovčani i njihovi gosti uživat će u brojim događanjima – od sajma gospodarstva i obrta do vina, folklora, tamburice i Star Warsa pa će i za vas, novinare biti dosta posla, ali ugodnog posla.

Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina u Slavonskom sokaku radi od 10 do pola noći i održava se svih dana trajanja 52. Vinkovačkih jeseni kao i Vinski grad na Trgu bana Šokčevića koji je za vinske šmekere otvoren od 17 do jedan sat iza ponoći. Od 10 do 14 sati u šatoru Vinkovačkih jeseni je dječja radionica u organizaciji Društva Naša djeca Vinkovci.

Središnji događaj ovog nedjeljnog dana je svečani mimohod dječjih folklornih skupina iz cijele Hrvatske i dijaspore koji počinje u 10 sati, a povorka malih folkloraša odjevenih u narodne nošnje svoga kraja proći će Zvonimirovom, Pješačkom zonom, Trgom bana Šokčevića, Dugom ulicom, Trgom Franje Tuđmana i Slavonskim sokakom doći će do šatora Vinkovačkih jeseni gdje u 12 sati počinje drugi dio Županijske smotre dječjeg folklora. Povorku u mimohodu predvode konjanici i ukrašene zaprege, naravno prilagođene uzrastu malih folkloraša, mažoretkinje i limena glazba, a potom idu članovi 58 folklornih skupina iz svih naših županija i mali folkloraši iz svih KUD-ova Vukovarsko-srijemske županije koje imaju najmlađe skupine. Na pozornici šatora Vinkovačkih jeseni u drugom dijelu međužupanijske smotre dječjih skupina nastupa 12 skupina iz Osječko baranjske, Međimurske, Brodsko posavske, Zagrebačke, Sisačko moslavačke, Varaždinske, Koprivničko križevačke, Požeško slavonske županije i Grada Zagreba.

Od 13,30 do 15 sati osječka ekipa Star Wars bit će na potezu od šatora Vinkovačkih jeseni, preko Slavonskog sokaka do pješačke zone i djeca (i odrasli) se mogu fotografirati s junacima ove filmske franšize. Od 18 do 22 sata u Slavonskom sokaku na Tamburici na Sokaku, svira TS Tambura band, od 19 do 22 sati u šatoru je nastavak Folklornih večeri gdje će nastupiti osam KUD-ova i Folklornih skupina iz Vinkovaca, Županje i Iloka koji njeguju koreografirani folklor. Na kraju dana, od 22,30 do sat iza ponoći u šatoru je koncert Lane Jurčević.

Ima i nekoliko popratnih događanja koji će zanimati novinare. Na Bosutu uz Šetalište Dionizija Švagelja, od 7 do 14 sati je natjecanje u ribolovu, nakon toga je na Bosutu mini-maraton lađa osoba s invaliditetom, a u 20 sati u Gradskom kazalištu Joza Ivakić je komedija D. Macmillana „Pluća“ redateljice Aide Bukvić, koprodukcija Teatra EXIT i Gradskog kazališta Sisak. Igraju Jadranka Đokić i Amar Bukvić.