fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Proslava blagdana Svetoga Nikole uz besplatnu panoramsku plovidbu „Kraljicom mora“

Županijska lučka uprava Crikvenica po treći puta organizira svečanu proslavu blagdana Svetoga Nikole – zaštitnika pomoraca, putnika, ribara i djece u nedjelju, 4. prosinca 2016. godine.

Ovom svečanosti odati će se priznanje svim pomorcima i ribarima sa crikveničkog područja koji već preko 500 godina nesebičnom i požrtvovnom ljubavi prema moru, unatoč brojnim neprospavanim noćima na buri i žuljevitim rukama, rade na očuvanju ribarske i pomorske tradicije Crikvenice.

Prigodni program počinje u 11:00 sati na vrhu Vele palade u luci Crikvenica dolaskom članova crikveničkih ribolovnih društava i klubova te Bakarske gospode i kapetana odjevenih u povijesne odore koji će prisutne darivati bakarskim baškotima, nekada poznatijim kao „kruh sa sedam kora“ ili „kruh pomoraca“.

Program se nastavlja ukrcavanjem na školski brod „Kraljica mora“ i spuštanjem vijenca u more na mjestu postavljenog kamenog križa.

Na samom kraju programa u 12:00 sati svi zainteresirani građani i gosti moći će sudjelovati u tri besplatne panoramske vožnje crikveničkim akvatorijem „Kraljicom mora“.

Izvor: crikva.hr Foto: crikva.hr