fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Prva nagrada Ivanu Krpanu u Ettlingenu

Mladi hrvatski pijanist Ivan Krpan osvojio je 1. nagradu na uglednom Međunarodnom pijanističkom natjecanju za mlade glazbenike u Ettlingenu, koje se održava od 6. do 14. kolovoza. Time je nastavio niz velikih međunarodnih uspjeha, među kojima izdvajamo pobjedu na Međunarodnom natjecanju EPTA u Belgiji 2014., 2. nagradu na Međunarodnom natjecanju studenata podunavskih zemalja u Ulmu 2014, 1. nagradu na Međunarodnom natjecanju mladih pijanista u nizozemskom gradu Enschedeu (2014.), te 4. nagradu na Mozartovu natjecanju u kineskom gradu Zhuhaiju 2015.

Ivana Krpana dobro se sjeća i osječka publika. Kao pobjednik VIII. EPTA-e imao je čast koncertom otvoriti IX. EPTA-u u Osijeku 7. travnja 2015. Krpan je rođen u Zagrebu 1997. godine, a student je četvrte godine Muzičke akademije u Zagrebu u klasi prof. Rubena Dalibaltayana.

Natjecanje pijanista u njemačkom gradu Ettlingenu održava se bijenalno od 1988. godine. Ove godine prijavila su se 303 kandidata iz 55 zemalja svijeta. Stručni ocjenjivački sud na temelju snimki za natjecanje odabrao je 103 kandidata u dvije kategorije – do 15 i do 20 godina. U starijoj kategoriji, među 54 kandidata Ivan Krpan je poslije dva eliminacijska kruga proglašen pobjednikom, a dodijeljena mu je i nagrada izdavačke kuće Bärenreiter (Bärenreiter Urtext Prize). Izveo je skladbe J. S. Bacha, J. Haydna, F. Chopina, F. Schuberta i M. Ravela. D.Kć.

Izvor: www.glas-slavonije.hr | Foto: Foto: ZDENKO PUŠIĆ