fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Prvi u Hrvatskoj gradi hotel za sezonske radnike

Sezonci koji će sljedeće ljeto raditi u Hotelima Tučepi d.d. i Hotelima Brela d.d., u vlasništvu Jake Andabaka, među prvima u Hrvatskoj bit će smješteni u namjenski sagrađenom objektu za hotelske radnike čije je otvaranje predviđeno za početak svibnja 2017. godine.

Riječ je o investiciji Sunce koncerna, koji posluje pod brendom Bluesun Hotels and Resorts, vrijednoj 1,6 milijuna eura, a objekt u koji ulaže prostirat će se na ukupno 4000 četvornih metara te će u svojih 150 smještajnih jedinica moći primiti 300-tinjak hotelskih radnika.

Novi objekt, potvrdili su nam u tvrtki Bluesun Hotels and Resort, bit će na području općine Zadvarje iznad Brela, trebao bi ispunjavati standarde kategorije tri zvjezdice, a radnici će u njemu na raspolaganju imati i posebnu sobu za relaksaciju, druženje, odmor te vlastitu kuhinju i praonicu za rublje.

Uz to, iz tvrtke najavljuju da će sličan luksuz dobiti i sezonci zaposleni u njihovim hotelima u Bolu na Braču, gdje tvrtka također planira graditi kapacitete za djelatnike hotela Elaphusa i Borak te resorta Bonaca.

– Bluesun Hotels and Resorts već imaju smještajne kapacitete u svojem vlasništvu u Starigradu Paklenici, Brelima i Bolu na Braču, u koje svake godine, pripremajući novu sezonu, dodatno investiramo. Budući da je dio zaposlenika smješten i u privatnom smještaju, ova investicija u Zadvarju objedinit će i uskladiti sve smještajne jedinice za Brela i Tučepe, gdje će svi djelatnici imati izuzetno kvalitetan smještaj, a boravak na istoj lokaciji sigurno će biti odlična prilika za razmjenu iskustava i bolju povezanost naših ljudi – pojasnili su iz te tvrtke.

Kako je Jutarnjem potvrdio predsjednik Sindikata usluga i turizma Hrvatske Eduard Andrić, ovo je prvi put da se neka hotelska kompanija odlučila za namjensku gradnju smještaja za radnike.

drugo rješenje Tvrtka Jadranka, primjerice, na Malom Lošinju dijelu zaposlenih smještaj osigurava u bivšem hotelu Helios, no jednom kad se krene u njegovu obnovu i kad se objekt stavi na tržište, za radnike će trebati pronaći drugo rješenje.

I Valamar dio sezonskih radnika u Poreču smješta u objektima koji su vlasništvo kompanije, no većina ipak završi u sobama privatnih iznajmljivača.

– Pozdravljamo tu investiciju. Mnogi sezonci danas rade u izuzetno lošim uvjetima, djelomice i sami financiraju smještaj, zbog čega sve manje mladih želi raditi ovaj posao – pojasnio je Andrić.

U objektu u Zadvarju bit će, između ostalih, smješteni i budući zaposlenici hotela TUI Blue Jadran u Tučepima, u koji tvrtka ulaže 12 milijuna eura i koji će biti otvoren 1. srpnja iduće godine.

Za njegove potrebe tvrtka je već raspisala natječaj kojim traži stotinjak novih radnika.

Izvor: Jutarnji List; Foto: Jutarnji List