fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Prva hrvatska high-tech jakna kreće u svoj pohod na svjetska tržišta

Cilj riječke dizajnerice Valineje Vinger bio je stvaranje jakne koja neće biti samo atraktivna i praktična, već će i omogućiti nove oblike interakcije s raznim uređajima poput pametnog telefona, laptopa i tableta.

Ultijack, djelo tima okupljenog oko dizajnerice Valineje Vinger, nakon nešto više od godinu dana razvoja dospio je u u prodaji. Proizvodnja je zasad mala i u potpunosti u Hrvatskoj, no ambicije su veće, piše tportal.

Ultijack je višenamjenska modularna jakna otporna na vjetar, vodu i snijeg, koja u završnom izdanju sadrži multifunkcionalne odjeljke i džepove (njih čak devet), zamjenjivu bateriju kapaciteta 5.000 mAh, NFC karticu s osobnim podacima, zaštitu za korištenje mobitela pri nepovoljnim vremenskim uvjetima, kapuljaču koju je moguće pretvoriti u jastuk…

Cilj riječke dizajnerice Valineje Vinger bio je stvaranje jakne koja neće biti samo atraktivna i praktična, već će i omogućiti nove oblike interakcije s raznim uređajima poput pametnog telefona, laptopa i tableta.

Pokrenut u Start up zajednici Rijeke u drugoj polovici prošle godine, projekt Ultijack je bio pobjednik Balkan Venture Foruma te strukovnog modnog događaja Modni ormar. Trebao je u veljači ove godine dobiti kampanju na platformi za crowdfunding Kickstarter, s ciljem prikupljanja 15 tisuća američkih dolara, no od toga su zasad odustali.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Izvor: Poslovni.hr