fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Prvo hrvatsko paraolimpijsko zlato u Riju: Sandra Paović još jednom dokazala da je najbolja na svijetu!

Prije dvije godine je proglašena za najbolju parastolnotenisačicu na svijetu, a od lipnja 2014. do danas drži prvo mjesto na svjetskoj rang listi u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja

RIO DE JANEIRO – Hrvatska stolnotenisačica Sandra Paović (33) osvojila je zlatnu medalju na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru nakon što je u finalu kategorije 6 pobijedila Njemicu Stephanie Grebe sa 3-0 (11-2, 11-7, 11- 4).

Za Hrvatsku je to prvo zlato u Riju, te ukupno četvrto u povijesti nakon što je Antonija Balek u Pekingu pobijedila u bacanju kugle i bacanju koplja, a Darko Kralj u bacanju kugle.

Sandra je aktualna svjetska i dvostruka europska prvakinja, a bez poraza je već dvije i pol godine.

Prije dvije godine je proglašena za najbolju parastolnotenisačicu na svijetu, a od lipnja 2014. do danas drži prvo mjesto na svjetskoj rang listi u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja.

U paraolimpijsku obitelj uključila se nakon prometne nesreće koju je doživjela u siječnju 2009. Godinu dana ranije nastupila je na olimpijskim igrama u Pekingu gdje je ispala u 2. kolu. Bila je višestruka prvakinja Hrvatske, a igrale je za klubove iz Švicarske, Njemačke i Francuske. Sandra je 2000. na EP-u u Bremenu osvojila broncu u mješovitom paru s Rokom Tošićem, a ima i ekipno srebro s EP-a 2005. u Arhusu.

Paović: ‘Došla sam po zlato i osvojila sam ga’

“Jako sam sretna i uzbuđena. Došla sam po zlato i osvojila sam ga. Odradila sam posao kako je trebalo. Bila sam mirna i koncentrirana i taktički smo se dobro pripremili”, kazala je aktualna svjetska i dvostruka europska prvakinja.

Paović i Grebe su igrale međusobno 12 puta i svih 12 puta je slavila hrvatska igračica.

“Bez obzira na taj podatak nisam se opustila niti jednog trenutka. Spremala sam se za ovo finale kao da igramo prvi put i odigrala sam bez greške,” dodala je.

Sandra je u Brazil doputovala kao najveći kandidat za zlato i izdržala je sav pritisak.

“Ova medalja je za mene veliko olakšanje. Ja vam ne mogu objasniti razinu stresa koji sam proživljavala svih ovih dana. Što ako izgubim, a svi od mene očekuju pobjedu. To su pitanja koja moraš izbaciti iz glave. Cijeli turnir sam igrala oprezno, možda čak i preoprezno sve do finala, no u finalu sam uživala. Rekla sam si, pusti ruku, bolja si i jača si i to sam dokazala,” priznala je.

Izvor: www.vijesti.rtl.hr