fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Pšenična trava – saveznik za borbu protiv raka?

Za pšeničnu travu se već dokazalo da potiče zdravlje cjelokupnog organizma. Jača imunološki sustav, detoksicira tijelo i smanjuje rizik od nastanka raznih bolesti. U tradicionalnoj medicini se koristi za različite tegobe, od zatvora do reumatoidnih bolova.

Što je pšenična trava?

Pšenična trava je mlada trava od pšenice. Ima široko područje rasta, a može ju se uzgajati i na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Veliki broj ljudi uzgaja pšeničnu travu u teglicama kako bi im uvijek bila na raspolaganju.

Pšenična trava je potpuno prirodan izvor vitamina i antioksidanata, uključujući:

  • vitamin E, A i B12
  • kalcij
  • selen
  • magnezij
  • željezo

Veliki broj ljudi ne konzumira samu pšeničnu travu jer se teško probavlja. Kao zamjena za to se rade sokovi od pšenične trave i koriste se proklijali dijelovi klica u vodi.

Pšenična trava se koristi u borbi protiv učestalih zdravstvenih stanja, uključujući prehladu, kašalj, groznicu, probavne smetnje i kožne bolesti. Neki pšeničnu travu miješaju s toplom vodom kako bi potaknuli čišćenje probavnog sustava, a može se koristiti za prevenciju ozbiljnijih stanja, kao što su rak i srčane bolesti.

Vjeruje se da je za ljekovita svojstva pšenične trave odgovoran klorofil, koji joj daje zelenu boju. Postoje vjerovanja da se klorofil u organizmu ponaša kao hemoglobin, protein koji prenosi kisik crvenim krvnim stanicama.

Istraživanje izraelskih znanstvenika pokazalo je da pšenična trava ublažava simptome ulceroznog kolitisa, ali zbog malog broja sudionika je teško donositi konkretne zaključke i činjenice.

Izvor: Centarzdravlja.hr