fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Puljanin skupio četiri tone hrane i nahranio 368 obitelji

Zvuči kao jedna tipična priča o životu tridesetogodišnjeg Hrvata, ali Igor uopće nije tipičan.

Svim malim ljudima koji su napravili veliko djelo Udruga Ponos Hrvatske već jedanaesti put dodjeljuje godišnja priznanja za hrabrost i humanost a HRT će u određenim emisijama i na web-u pratit dvadesetak priča dosad nepoznatih, hrabrih junaka.

Igor Loparić živi kao podstanar s obitelji u jednom pulskom predgrađu, a radi u lučkoj kapetaniji na registraciji plovila. Zvuči kao jedna tipična priča o životu tridesetogodišnjeg Hrvata, ali Igor uopće nije tipičan. Prije šest godina pokrenuo je vrlo uspješnu humanitarnu udrugu ‘Naš san, njihov osmijeh’.

Prije dvije godine uvidio je da prikupi više hrane nego što treba njegovim istarskim korisnicima. Odlučio ju je podijeliti po drugim županijima. Tako je nastala akcija ‘Slušaj svoje srce’. 2014. je proveo na putu dva tjedna, a ove godine 29 dana. Prešao je više od šest tisuća kilometara, obišao 197 sela i 368 obitelji. Podijelio je četiri tone hrane i potrošio gotovo 48 tisuća doniranih kuna.

Bijedu i strahote koje je vidio pamtit će cijelog života. Polusrušene kuće nagorjelih ili vlažnih zidova, nedostatak osnovnih higijenskih i sanitarnih uvjeta. Prostorije u kojima ne bi bilo humano držati životinje, a kamoli ljude. Najgore je, kaže, u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji. Ali nije mnogo bolje ni u Krapinsko-zagorskoj.

Izvor: www.poslovni.hr