fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Računalna igra “Natural Disaster Survivor” čakovečkih osnovnoškolaca ocijenjena najboljom u Hrvatskoj

Čakovečka I. osnovna škola najbrojnija je škola u Međimurju i jedna od najuspješnijih na učeničkim smotrama i natjecanjima. Na natječaju Školske knjige, Instituta za inovacije i Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment, projekt troje učenika ove škole ocijenjen je kao najbolji u Hrvatskoj.

Projekt računalne igre „Natural Disaster Survivor“ Korane Drakulić, Dominika Dukića i Roka Novinšćaka je, u konkurenciji 1.900 učenika iz cijele zemlje, ocijenjen kao najbolji. Riječ je o igri kroz koju učenici uče o reakcijama u slučaju prirodnih nepogoda poput potresa, požara i poplava. Programerski trojac je pokazao da prati aktualnosti i pokazao zavidno znanje koje podupire njihova mentorica Ivana Ružić.

Na uspjehu im je čestitala gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. Rekla je da već dulje vrijeme prati rad ove škole i da se raduje svim uspjesima koje učenici postižu na natjecanjima i smotrama, dodajući:
– “Kvalitetno obrazovanje danas je najvažnije, a u ovoj školi učenici imaju sve preduvjete da ga i steknu. Nagrade poput ovih, sigurno su dodatni poticaj i školi i učiteljima. Djeci pak pokazuju da se isplati učiti. Stečeno znanje ostaje za cijeli život i nitko ga ne može oduzeti.”

Predstavljen je i projekt “Potepuh”, koji je izradila grupa od deset učenika. Radi se o promociji Međimurja kao turističke destinacije, a prezentirao ga je predstavnik grupe Fran Čonkaš. Mentorica je bila učiteljica geografije Silvija Martišek. Inače, u ovom natječaju sudjelovalo je 30 učenika ove škole, a ukupno su kao ustanova osvojili 4. mjesto u zemlji.

Izvor: Gradonacelnik.hr