fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Za razvoj šumskih područja i modernizaciju opreme osigurano 58 milijuna kuna

Iz Ministarstva poljoprivrede u utorak su izvijestili da je za ulaganja u razvoj šumskih područja i modernizaciju opreme do sada osigurano gotovo 58 milijuna kuna, a riječ je o projektima koji će biti financirani iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Tako su danas u Ministarstvu poljoprivrede potpisani ugovori iz Mjere 08 – Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma, za operacije 8.5.2. i 8.6.1, a ukupna vrijednosti odobrenih sredstava za te operacije je 57,97 milijuna kuna.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju završila je obradu svih projekata pristiglih na natječaj za operaciju 8.5.2. ‘Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture’. Odobreno je ukupno 20 projekata u vrijednosti 9,1 milijun kuna, a potpora iznosi do 100 posto ukupnih prihvatljivih troškova.

Nakon što su prošli tjedan u Splitu potpisana tri ugovora s korisnicima za operaciju 8.5.2. iz dalmatinskih županija danas je u Zagrebu potpisano još 13 ugovora ukupne vrijednosti 6,18 milijun kuna.

Za operaciju 8.6.1. ‘Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima’ odobreno je 40 projekata u vrijednosti 48,89 milijuna kuna, a potpora pokriva do 50 posto ukupnih prihvatljivih troškova. Za tu su operaciju danas potpisana 33 ugovora ukupne vrijednosti 40,26 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Izvor: Lider.media