fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Za reklamiranje EU poljoprivrednih proizvoda u idućoj godini povećan fond na 133 milijuna eura

Europska komisija je donijela promidžbenu strategiju za poljoprivredne proizvode iz EU-a za 2017. godinu, s ukupnim proračunom u iznosu od 133 milijuna eura, objavljeno je. Novac će biti dostupan od siječnja.

Tim će se sredstvima sufinancirati već broj programa, od kojih je većina usmjerena na treće zemlje i regije, uključujući Kinu, Bliski istok, Sjevernu Ameriku, jugoistočnu Aziju i Japan.

Ta potpora promidžbi proizvoda iz EU-a nastavak je, kažu, diplomatske ofenzive koju je početkom ove godine pokrenuo povjerenik za poljoprivredu Phil Hogan s namjerom pronalaženja novih tržišta i poticanja potrošnje proizvoda iz EU-a u inozemstvu.

Sufinanciranje projekata predviđeno je u iznosu 70-80 posto troškova, a naglasak je stavljen na proizvode s oznakama EU kvalitete, organsku hranu, održivu poljoprivredu, ali bit će novac dostupan i za sektore koji se na tržištu suočavaju s teškoćama, poput mliječne industrije i proizvodnje svinjskog i goveđeg mesa te za sektore koji se suočavaju s neočekivanim kriznim situacijama.

Dio promotivnih akcija provodit će sama Komisija, poput EU paviljona na svjetskim sajmovima.

Izvor: Jutarnji List