fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

SAPUNI S TOČKICAMA Za telemarketing opremu do sada su prikupili gotovo 700 dolara, kampanju je podržao i EBRD

Sapuni s točkicama, projekt Udruge slijepih Zagreb, prije nekoliko dana pokrenuo je crowdfunding kampanju na platformi Indiegogo, s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za potrebnu IT i telekomunikacijsku opremu.

Do sada su prikupili gotovo 700 dolara, a cilj im doći do iznosa od 2000 dolara.

– Za sada smo jako zadovoljni s rezultatima – skromno  je prokomentirao Nikola Arbanas, direktor Sfera Visije, trgovačkog društva osnovanog od strane Udruge slijepih Zagreb. Inače, društveno poduzetništvo Sfera Visia zapošljava slijepe i slabovidne osobe, koje između ostalog proizvodi mirišljave sapune s točkicama. Sapuni su posebni jer na dodir imaju uočljive točkice koje podsjećaju na Brailleovo pismo. U sljedećih dva mjeseca prikupljat će financijska sredstva kako bi unaprijedili svoj rad te nabavili slijepim i osobama s teškim vizualnim oštećenjima specijalnu IT i telekomunikacijsku opremu. Oprema uključuje računala, monitore, printere i softvere za slijepe osobe, kao i centralu, povećalo i IP telefon.

Kako se navodi na Indiegogu, kupovina opreme za telemarketing omogućit će im stvaranje održivog poslovnog koncepta unutar udruge. Budući da je telemarketing jedno od adekvatnih radnih mjesta za slijepe osobe, ta će aktivnost podržati održivu proizvodnju sapuna povećanjem prodaje, a istovremeno omogućiti udruzi da i drugim kompanijama ponudi ovu uslugu kao outsourcing servis.

Njihovu kampanju podržala je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) koja će uplatiti onoliko novca koliko se prikupi kampanjom.

Izvor: Jutarnji List