fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Šetalište Stari grad dobilo “ljubavnu promenadu”

Šetalište Stari grad kroz povijest je bilo centralno mjesto okupljanja i druženja starih Požežana, dok ga novije generacije pamte po ljubavnim susretima i prvim poljupcima. Nakon što je u posljednjih nekoliko godina omiljeno požeško šetalište palo u zaborav, Grad Požega i Turistička zajednica započele su novu priču koja će ga zasigurno ponovno vratiti u život.

Naime, jučer su na Starom gradu postavljene prve klupe koje pričaju o detaljima ljubavi pojedinog para iz prošlosti grada. Tako su klupu sa svojom pričom dobili Zlata i Hinko Kolarić – Kišur, Hermina i Josip Eugen Tomić, Dragutin i Hedviga Lerman, Terezija i Julije Kempf, Marica i Luka Ilijašević, Valerija i Franjo Ciraki, Ana i Ivo Čakalić, Hedviga Sternberg i Miroslav Kraljević, Laura i Janko Jurković te Katarina i Josip Novak.

– Uz pomoć Hrvatske turističke zajednice dobili smo jednu novu rutu u gradu koju nam je omogućio Gradski muzej Požega i njihov kalendar „Ljubavni jadi starih Požežana“. Odabrali smo deset ljubavnih priča i postavili ih na klupe. Jedna strana priča o detaljima ljubavi pojedinog para iz prošlosti grada, dok su na drugoj strani dane poruke današnjim zaljubljenim parovima kojima želimo pokazati kako je ljubavna problematika univerzalna kategorija – rekla je Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege.

„Ljubavna promenada“ samo je početak priče o obnovi Staroga grada koji će zasigurno biti nezaobilazno mjesto svake šetnje ili turističkog obilaska.

– Projekt „Ljubavna promenada – Stari grad“ je ovih dana u jednom manjem opsegu realiziran, dok ćemo vam nastavak cijele priče koju smo osmislili još prezentirati te se posavjetovati i poslušati određene stručnjake koji bi nam dali svoje mišljenje na temu uređenju cijelog Starog grada i povezivanja povijesnog konteksta s turističkim perspektivama toga prostora. Cilj nam je što bolje ga osmisliti i pretvoriti ga u interesantan dio grada koji će služiti turistima, ali i građanima grada Požege – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.

Izvor: Pozega.hr