fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Prof.dr.sc. Goran Bandov dobitnik prestižne međunarodne nagrade – Rotary Peace Fellowship

Prodekan Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld prof.dr.sc. Goran Bandov dobitnik je prestižne međunarodne nagradeRotary Peace Fellowship – kao prvi dobitnik iz Hrvatske. Nagrada se dodjeljuje već prepoznatim globalnim liderima, zagovornicima mira, međunarodne suradnje i razumijevanja, koji su svojim dosadašnjim djelovanjem i aktivnostima učinili svijet ugodnijim mjestom za život, kako i stoji u osnovnim smjernicama za izbor dobitnika nagrade.

Postdoktorsko stručno usavršavanje će profesor Bandov provesti u Rotary Peace Centre jednog od najbolje rangiranih azijskih sveučilišta i najstarijem sveučilištu Tajlanda – Chulalangkorn sveučilištu u Bangkoku od siječnja do travnja 2017. godine u područjima međunarodnog prava, ljudskih prava te mira i sigurnosti, pri čemu će i sam profesor Bandov imati obvezu prenijeti svoja znanja kroz predavanja na nekoliko sveučilišta Jugoistočne Azije.

Ponosni  na istaknutog člana profesorskog tima čiji je rad dodjelom prestižne nagrade još jednom prepoznat na međunarodnoj razini što je veliko priznanje i vrijednost za Visoku Školu te potvrda izvrsnosti nastavničkih kadrova naše obrazovne ustanove. Uvjereni smo kako će profesor Bandov po povratku iz Tajlanda sa zadovoljstvom prenositi studentima novostečena znanja i vještine ugrađujući ih u kolegije koje već nosi i kreirajući nove kolegije rekli su iz Visoke škole diplomacije i međunarodni odnosa.