fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Span pokrenuo novi kolegij u suradnji s FER-om

Span u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva ove godine prvi puta pokreće vještinu ‘Agilni razvoj digitalnih platformi s pomoću mikroservisa’. Vještine su u ovom kontekstu neobavezni izvannastavni kolegiji koje studenti upisuju iz interesa za određenim područjem inženjerstva. Traju jedan semestar, a kroz predavanja i domaće zadaće studenti stječu konkretne vještine relevantne za područje u kojemu sam predavač djeluje.

Iako se održava tek prvu godinu, interes studenata je velik. Čak 60 studenata upisalo je Spanov izborni kolegij. ‘Span i FER imaju dug i dobar odnos koji smo htjeli dodatno ojačati. Spajanje realnog sektora s obrazovnim kroz ovakva predavanja je odličan način za davanje real-life primjera razvoja aplikacija. Takav razvoj uključuje analitiku, kontrolu kvalitete, devops i security, ali i postavljanje aplikacije da radi u produkcijskom okruženju sa svim potrebnim nadzorom za aplikativnu podršku i naknadne dorade. Ovakve Vještine pomažu u prelaženju iz akademskog u enterprise development’, rekao je Mladen Maras, direktor softverskih rješenja u Spanu.

U Spanu su svjesni koliko je važno tijekom obrazovanja stjecati i praktično iskustvo, stoga osim pokretanja novog kolegija za studente, Span već sedam godina uspješno provodi i Span Academy – plaćenu stručnu praksu gdje studenti kroz ljeto bruse svoja znanja i vještine te stjeću iskustvo rada u velikoj IT kompaniji. Ove godine studenti su mogli birati između dva smjera – Infrastructure Cloud & Security i Development. Po završetku Akademije najbolji od najboljih nastavljaju graditi svoju karijeru u Spanu, a ove godine zaposleno je čak 56 posto polaznika akademije.

Izvor: tportal.hr
Foto: Pixabay