fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Sve spremno za prvi Rockabilly festival koji se u subotu održava u Vinkovcima

U vinkovačkom kafiću Hang Loose održana je konferencija za medije povodom Rockabilly festivala Hang Loose, koji će se po prvi puta održati 19. kolovoza 2017. u dvorištu vinkovačke Gimnazije Matije Antuna Reljkovića, s početkom od 12.00 sati. Konferenciji su nazočili predstavnici organizatora – ispred udruge Mladež Vinkovaca XO nazočan je bio predsjednik udruge Ivan Stažić, a u ime Rockabilly bara Hang Loose nazočili su njegovi vlasnici, supružnici Ana i Matija Vukoja.

“Festival je zamišljen kao open air festival s tri benda: Cat Paws iz Daruvara, Mississippi Queen iz Zagreba i Moonshine Alligators iz Novog Sada. Festival je cjelodnevni, tako da će posjetitelji cijeloga dana moći uživati u popratnim sadržajima. Bit će tu raznih štandova – Kich Sapunich iz Vinkovaca s mirisnim suvenirskim sapunima, zatim Kerefeke, također iz Vinkovaca, sa svojim šarenim suknjicama i nakitom, te Elastic Heart i Antifolk Community iz Osijeka. Tu je i brand SentiMental Bikes Duška Ilijevića koji izrađuje unikatne bicikle – jedan takav bicikl posebno rađen za ovu prigodu moći će se osvojiti na tomboli. Također će tu biti i HellBoy Tattoo , gdje će se posjetitelji moći tetovirati po promotivnim cijenama, te Barbershop Španić, sa uslugom brijanja i šišanja, te frizerski salon Dlaka 22 za pin-up frizure i make-up. Od ostalih sadržaja, u projekt smo uključili i udrugu Bubamara, koji će posluživati frapee i ledenu kavu. S nama je i vinkovačko craft pivo Valens, te Dizdar Birc iz Nijemaca s vinima, dok će ostala pića posluživati bar Hang Loose“, rekla je voditeljica projekta Ana Vukoja.

O svom viđenju projekta, pozitivnim stvarima i preprekama u radu progovorio je i Ivan Stažić, predsjednik Mladeži Vinkovaca XO:

“Udruga XO-VK je udruga mladih, ona okuplja mlade ljude Vinkovaca da bi skupa pomogli u promjenama na području kulture ovoga grada. Kada nas je Ana Vukoja pozvala na suradnju, želeći unijeti neku promjenu u kulturnom životu grada, prepoznao sam nešto što će uspjeti. Nakon razgovora s ostalim članovima udruge, donesena je odluka da ćemo podržati ovaj festival. Imali smo puno prepreka, puno toga nas je kočilo, ali moram napomenuti i da nas je puno ljudi podržalo i izišlo nam u susret.

Pokrovitelji festivala su Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija, Turistička zajednica Vinkovaca, te Promo Cibalae, također gradska tvrtka zadužena za razna događanja u gradu, koja nam je u više navrata priskočila u pomoć i pomogla da ovaj projekt provedemo u djelo.

Od privatnih tvrtki ističem pomoć poduzeća Eurco, Elemont Neon, Barbershop Španić, obrta T-mark i Hostela Kristal. Ističem također i veliku pomoć Udruženja obrtnika Vinkovaca. Medijski pokrovitelj nam je portal Press032, a zahvaljujemo i svim ostalim medijima koji će popratiti ovaj događaj”.

Izvor: Press032.com; Foto: Krunoslav Turda