fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Srce za Zagreb u Sarajevu, a u Beogradu pljesak podrške…

I susjedna Srbija bori se s koronavirusom, a kad je u nedjelju pala noć, Beograđani su – zapjevali. Milijuni njihovih glasova i dlanova stopili su se u jasnu poruku – još smo tu, još smo zajedno, piše portal Blic.

“Pjesma nas je održala, njojzi hvala” – tako se u Železniku u okolini srpske prijestolnice mogla čuti prava kavanska pjesma, a mlađa generacija diljem grada uz gromoglasan aplauz izvikivala je imena svojih ljubavi.

Srbija je u nedjelju navečer pljeskala liječnicima, pljeskala je prijateljima iz Hrvatske i Zagreba koji je pogodio razoran potres, svijetu koji se bori protiv pandemije – Srbija je poručila: “Vidimo što se dešava. I još nas ima. Slušajte nas”, prenosi Blic.

Pjesmi se pridružio i njihov poznati glumac Sergej Trifunović koji je na Twitteru objavio video u kojem svira gitaru i pjeva Zagrebu – s ljubavlju.

A dirljiva gesta potpore našoj metropoli stigla je i iz susjednog Sarajeva – ondje su, naime, gradsku Vijećnicu obasjali plavom bojom i ispisali: “Sa ❤ Zg”.

– Glavni grad BiH poručuje Zagrepčanima i cijeloj Hrvatskoj da su u našim mislima i molitvama. Ovi teški izazovi s kojima se suočavamo osnažit će naše prijateljstvo i produbiti suradnju. Uvjeren sam da ćete se ponovno izdići i oporaviti od ove teške nesreće, kao što ćemo uz zajedništvo i solidarnost prebroditi pandemiju koronavirusa. Sarajevo ne zaboravlja svoje prijatelje – poručio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, a prenosi portal Klix.ba.