fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

The Geek Gathering u Osijeku je postao obavezna destinacija za domaći IT

Krajem prošlog tjedna (6. i 7. listopada) u Osijeku je održan The Geek Gathering, IT konferencija koja je skupila velik broj imena iz domaće i svjetske IT industrije. Neki čitatelji će se sjetiti kako se u Osijeku već održavala istoimena konferencija, no od tada je prošlo već deset godina. Ovog puta organizaciju su preuzele mlađe snage i okupile respektabilna imena. Gostovali su Mislav Malenica iz Mindsmiths, Ivan Bešlić i Josip Stuhli iz Sofascorea, Radovan Baćović iz GitLaba, Wekoslav Stefanovski iz tvrtke Sourcico i mnogi drugi.

Feđa Ivanović, generalni direktor konferencije, rekao je kako na The Geek Gathering treba gledati kao na okupljanje IT profesionalaca i stručnjaka. Tek je poslije toga formalna konferencija. Prema njemu, takav nekonvencionalan pristup omogućuje lakšu razmjenu mišljenja i iskustva, što je bio i moj dojam tijekom dva dana u Osijeku. Atmosfera je bila opuštena, a predavači otvoreni i susretljivi. Jedino su organizatori uvijek bili u žurbi usmjeravajući ljude i povezujući konce. Bilo je zapravo lijepo gledati koliko se trude da sve prođe po planu.

The Geek Gathering

Konferencija kao takva se održavala na nekoliko mjesta. Kino Urania sa svojom velikom projekcijskom halom bilo je namijenjeno za najznačajnije goste, čija će predavanja privući najviše ljudi. U sklopu kina su održavani i workshopi, smješteni u manju projekcijsku salu, što je bilo puno praktičnije za komunikaciju između predavača i posjetitelja. Masterclasses su se održavali na dva mjesta: u Gradskoj knjižnici, koja je od kina Urania udaljena pedesetak metara te u restoranu Lumiere, koji je naslonjen na kino. Četvrta instanca konferencije The Geek Gathering nalazila se u obližnjem kafiću ‘Trica’, gdje su se odvijale diskusije ili jednostavno čilalo uz dobru glazbu i zanimljive ljude.

Prilikom kupovine ulaznice i registracije na The Geek Gathering nudila se mogućnost rezervacije mjesta za svako predavanje, što je odlična ideja. Stvarala se manja gužva i organizacija kao takva je lakše disala. Ujedno se stekao precizan uvid u interese posjetitelja, što će itekako dobro doći prilikom organizacije konferencije sljedeće godine. Jedino je službena stranica mogla biti bolje koncipirana. Ponuđeni raspored predavanja pratio je neku čudnu logiku i morao sam više puta skrolati gore-dole da izaberem ona na koja želim ići. Pritom sam morao pamtiti vrijeme održavanja svakog od njih, kako se ne bih prijavio na dva predavanja koja su se odvijala istovremeno.

Sasvim offtopic početak

The Geek Gathering je počeo sasvim Off topic, jer je konferenciju otvorio Basic bartender course u kojem smo saznali što je i kako prepoznati dobar viski. Da nije sve u priči bilo nam je jasno čim smo zauzeli mjesta, jer je svakog posjetitelja čekao ne jedan, nego tri viskija. Cheers!
Nataša Kapov iz firme Lemax ispričala nam je kako je njena matična kompanija za samo godinu i pol rapidno narasla i to ne samo u smislu profitabilnosti ili broja zaposlenika, nego i iskustva. Pritom nas je upozorila na brojne probleme o koje su se u tom razdoblju spotaknuli. Ići upmarket obično se shvaća kao napuniti džepove novcem do vrha, ali cijela priča je zapravo puno, puno kompleksnija. Slijedili su Mislav Malenica, predsjednik CroAI i CEO tvrtke Mindsmiths te Toni Trivković iz firme Agilo, čime je zatvoren prvi dan konferencije. Barem onaj službeni dio, jer je slijedio koncert jazz banda Munguru, a geekovima se pružila prilika da u praksi potvrde ono što su naučili iz uvodnog predavanja.

Nastavi čitati na: https://geek.hr/clanak/the-geek-gathering/

Izvor: geek.hr
Foto: Pixabay