fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Tomislav Rosandić proglašen najboljim financijskim direktorom godine

Tomislav Rosandić, član Uprave HEP-a d.d., proglašen je financijskim direktorom godine u Hrvatskoj na drugoj dodjeli ove nagrade u organizaciji konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte. Nagrada je dodijeljena u sklopu Konferencije CFO 2017. Financije u digitalnom svijetu, a uručio ju je Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i predsjednik komisije koja je odabrala financijskog direktora godine, prenosi Poslovni dnevnik.

Konferenciju, koja je u hotelu Esplanade okupila više od 100 osoba iz poslovnog svijeta, službeno je otvorio Željko Tufekčić, državni tajnik u Ministarstvu financija. Glavni pokrovitelj ovogodišnjeg izbora je tvrtka SAP d.o.o.

„Iznimno sam ponosan zbog nagrade za najboljeg financijskog direktora, a naročito zato jer je to neposredno priznanje struke. Ovo se priznanje nadovezuje na povećanje kreditnog rejtinga HEP-a prema ocjeni Standard and Poor’sa krajem prošle godine. Ta je pozitivna ocjena izravan rezultat aktivnog korporativnog upravljanja financijskim položajem i ukupnim poslovanjem HEP grupe te unaprjeđenja financijske politike.

HEP je s vrijednošću imovine od oko 38 milijardi kuna, poslovnim prihodima od 14,5 milijardi kuna i dobiti od 2 milijarde kuna te s oko 2,5 milijarde kuna ulaganja godišnje jedna od najznačajnijih kompanija u Hrvatskoj, snažan pokretač ukupne ekonomske aktivnosti, ali isto tako i kompanija sa značajnom međunarodnom prepoznatljivošću. Iako nagradu primam osobno, ona je priznanje svim mojim suradnicima u HEP-u na koje sam posebno ponosan. Zato ova nagrada predstavlja snažan poticaj čitavom našem timu da nastavimo doprinositi ostvarenju postavljenih poslovnih ciljeva i jačanju izvrsnosti, kako u poslovanju, tako i  u osobnom profesionalnom razvoju“ – istaknuo je Tomislav Rosandić, član Uprave HEP-a.